home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Realitatea ii face temenele lui Boc

Revista presei. Realitatea ii face temenele lui Boc

Share

Curentul: Realitatea lui SOV îi face temenele lui Boc, via Tatulici. “Încolţit din toate părţile şi conştient că nu poate face mai nimic pentru dărâmarea guvernului Boc, după ce de aproape un an de zile se încearcă manipulări ale opiniei publice prin nesfârşite greve şi moţiuni de cenzură în Parlament, Sorin Ovidiu Vîntu a gândit o schimbare de strategie.”

Adevarul: Omul lui Putin, trimis în Moldova să facă alianţe. “Serghei Narîşkin, delegat al Kremlinului, venit într-o vizită-fulger la Chişinău, a reuşit să-i apropie  pe comuniştii lui Vladimir Voronin de democraţii lui Marian Lupu. Oficial, alianţa nu este recunoscută de liderii celor două partide. Practic, şefii PD şi PCRM, alături de Narîşkin, au transmis ieri mesaje de apropiere faţă de Rusia.”

Romania libera: Scriitorul Radu Paraschivescu: “Îmi vine greu să accept că Ion Iliescu e liber” “Comandourile minereşti binecuvântate de Ion Iliescu au însemnat cel mai ruşinos pas înapoi pe care l-ar fi putut face o ţară dornică să-şi regăsească drumul firesc. Ororile de la Bucureşti au împins toată România în feudalismul timpuriu. În beznă. De aceea, îmi vine greu să accept că Ion Iliescu e liber, în dispreţul crucilor sub care stau oameni nevinovaţi. Şi cei din iunie 1990, şi cei din decembrie 1989.”

Evenimentul zilei: Felix îşi mută antenele la PNL. “Alianţa PSD-PC nu se rupe, dar moare încet. Conservatorii lucrează de pe acum la “lipirea” de PNL din 2012.”

Gandul: Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Antonescu – din ce în ce mai politicianist, superficial, subţire. “C.T. Popescu a opinat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, deţine abilităţi oratorice remarcabile, fiind, în acest moment, cel mai bun orator politic din România, dar că încearcă să câştige cu aceste abilităţi şi nu să devină mai profund în discursul şi în acţiunea politică.”

Puterea: Mircea Diaconu, în rolul de primar general. “Liberalii au planuri ambiţioase pentru câştigarea Primăriei Capitalei. La vârful PNL se vorbeşte despre stabilirea unui candidat-surpriză pentru funcţia de edil, o variantă de lucru fiind cunoscutul actor şi senator Mircea Diaconu.”

Ziarul financiar: Nicolae Dănilă, cel mai bogat bancher român, a ajuns la 21 mil. euro active lichide. Cum se apără de risc: are conturi la 15 bănci. “Bancherul are peste 6 mil. euro în depozite denominate în moneda unică, plus economii în moneda naţională de 23,2 mil. lei (circa 5,4 mil. euro) şi 50.107 dolari americani.”

Curierul national: Coplata, dovada eşecului sistemului public? “Glăvan: Instituirea sistemului nu face decât să ateste falimentul furnizării de către stat a serviciilor de sănătate. Dobre (Palmed): Statul ar trebui să preia o parte mică din asiguraţi, iar restul să se ducă către privat. Crăciun (Cegedim): Coplata este o confirmare timidă a faptului că sistemul public nu va putea să-şi onoreze promisiunile către pacient”

Financiarul: Cosmote ridica miza in ”razboiul cartelelor” si ofera 5.000 de minute in retea cu un cent. “Incepand cu data de 3 decembrie, toti clientii cartelelor preplatite care acti­veaza extraoptiunea 5.000 pana pe 15 ianuarie 2011 vor beneficia de 5.000 de minute si 5.000 de SMS-uri in retea, pentru practic 1 eurocent.”

Bursa: Pregatiri pentru listarea la Bursa: “Poli” Timişoara adună titluri de campioană. “Palmaresurile campioanelor interbelice, “Ripensia” şi “Chinezul”, ţintele lui “Poli” Timişoara pentru creşterea valorii de piaţă”

Share