home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Plan pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”

Revista presei. Plan pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”

Share

Asa, deci exista si un plan. Asa cum ma asteptam. Toro Tibor il dezvaluie, citat de Adevarul. Ţinta finală este obţinerea unei autonomii administrative, după reconfigurarea administrativă a României şi comasarea judeţelor în regiuni.

Partea proasta este ca deja Banatul vrea si el autonomie economica. S-a deschis Cutia Pandorei in Europa. Statele-natiuni, pe care este construita arhitectura europeana in prezent, sunt in pericol.

Ce spune Boc, citat de Gandul, despre ideea revizionista a extremistilor maghiari pro-secesiune: “Constitutia se respecta, nu se discuta“. Foarte bine.

Ce ţări nu vor recunoaşte independenţa Kosovo – a aflat Romania libera. Ele sunt: Spania, Grecia, Slovacia si Romania. Preşedintele sârb pro-occidental Boris Tadic a avertizat că “o decizie care aprobă independenţa Kosovo va asigura faptul că ‘un întreg proces de creare de noi state se va deschide în întreaga lume, care va destabiliza multe regiuni ale lumii”, în timp ce ministrul de externe Vuk Jeremic a declarat că “nici o frontieră din regiune şi din lume nu va mai fi sigură”.

Despre povestea discriminarii pozitive, in Bursa: CE vrea să îmbunătăţească raportul femei-bărbaţi în consiliile de administraţie ale companiilor.

Curierul national se intreaba: A început relansarea creditării? Potrivit BNR, creditul neguvernamental a crescut în iunie cu 3,8% faţă de mai, la 210,8 miliarde lei.

Si Ziarul financiar informeaza ca sapte bănci au eşuat testul de stres al Uniunii Europene. ATEbank, prezentă şi pe piaţa românească, nu a reuşit să treacă testul. Instituţiile vor avea nevoie de recapitalizări.

Share