home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Negocieri de extradare a lui Hayssam

Revista presei. Negocieri de extradare a lui Hayssam

Share

Evenimentul zilei: Extrădarea lui Omar Hayssam, negociată la Bucureşti. “Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte miercuri cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, care se va afla într-o vizită de două zile în România pentru semnarea unor acorduri bilaterale juridice.”

FOTO: NapocaNews – Sorin Roşca Stănescu, Patriciu şi subordonaţii PNL-istului Dan Radu Ruşanu au fost implicaţi în afaceri cu Omar Hayssam

Puterea: Dosarul „ALRO” declanşează războiul audiovizual. DIICOT solicită CNA să oblige Realitatea TV la „rectificarea unor informaţii nereale”. “Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că solicită în mod public Consiliului Naţional al Audiovizualului “obligarea postului Realitatea TV la rectificarea informaţiilor nereale difuzate în cadrul unui program de televiziune” referitoare la dosarul „ALRO”. CNA a anunţat că va analiza într-o şedinţă viitoare sesizarea DIICOT.”

Romania libera: Mai iese România din criză? “Din trei manageri, unul crede că vom ieşi din criză anul viitor, al doilea – că nu vom ieşi anul viitor, iar al treilea nici nu mai îndrăzneşte să facă prognoze. Pesimist, în aşteptarea ajutorului de stat, dispus mai întâi să facă economii pe sea­ma cheltuielilor cu salariile, aşa arată managerul român lovit de criză, conform unui sondaj efectuat de firma de consultanţă A.T. Kearney printre managerii şi directorii adjuncţi ai unor firme importante din România.”

Ziarul financiar: Investiţiile străine directe s-au oprit la nivelul de 50 mld. euro în 2009. De acum vin mărunţişuri. “Investiţiile străine directe nete au totalizat anul trecut 3,5 miliarde de euro, în scădere cu 63% comparativ cu nivelul record de 9,5 miliarde de euro înregistrat în 2008, arată datele BNR. Investiţiile greenfield (în dezvoltarea de afaceri de la zero) au însumat doar 19 milioane de euro, reprezentând 0,6% din participaţiile la capital noi, de trei ori mai puţin decât în 2008. ”

Curentul: CE ne trimite experţi pentru absorbţia de fonduri europene. “De aproape patru ani de zile, România nu reuşeste, ca de altfel orice stat nou-intrat în structurile Uniunii Europene, să absoarbă fondurile structurale pentru a ajunge din urmă nivelul ţărilor din centrul şi vestul Europei.”

Financiarul: Inflatie de aproximativ 7,8% in octombrie. “Analistii si-au pastrat estimarile pentru finalul lui 2010, in jurul valorii de 8%. Pentru luna octombrie, analistii es­timeaza ca rata anuala a inflatiei a ramas destul de stabila, dar ri­di­cata, cu valori cuprinse in inter­va­lul 7,7%-7,9%.”

Curierul national: După ce a exportat, România importă acum grâu cu 30% mai scump. “Rădulescu (MARD): Faptul că am exportat foarte mult în acest an ne va face să şi importăm, dar cu 30% mai scump. Voineagu (INS): La grâu şi secară s-a realizat o producţie de peste 5,7 milioane tone, cu circa 400.000 tone superioară celei din 2009”

Bursa: Comerţ la limita disperării. “Târgurile unde se vând lucruri vechi, aparent scoase din uz, reprezintă una din cele mai bizare şi disperate forme de comerţ. O vizită într-un astfel de loc te lasă cu pupilele mărite şi cu sufletul micşorat”

Adevarul: Mormintele scriitorilor, călcate în picioare de fanii lui Păunescu. “Rudele celor îngropaţi în apropierea mormântului lui Adrian Păunescu au venit astăzi la cimitir pentru a reface locurile de veci. Zeci de curioşi s-au căţarat aseară pe pietrele de mormânt ale lui Nichita Stănescu şi I.L. Caragiale la înmormântarea lui Adrian Păunescu. Unii s-au aşezat comod pe crucile din piatră.”

Gandul: Inamicul public numărul 1, Andrei Cornea, pentru Gândul: “Păunescu şi-a iubit ţara, dar nu a fost patriot. A susţinut un dictator crâncen şi a spălat pe creier o generaţie”. “Filosoful Andrei Cornea a devenit, în ultimele zile, inamicul public numărul 1, după ce i-a adus o serie de critici lui Adrian Păunescu, chiar în ziua înmormântării acestuia. Persoanele publice, politicienii şi fanii “de rând” ai poetului i-au răspuns violent.”

Citeşte şi
Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă

Adrian Năstase, PSD şi obsesia sa majoră cu controlul presei (Stenograme PSD)

În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care

Share