Revista presei. MRU, ziua cea mai lungă

Share

AdevarulZiua cea mai lungă a Guvernului Ungureanu “iderii USL considerau ieri că au şanse foarte mari pentru adoptarea moţiunii. În schimb, voci din PDL susţineau că ar fi întors din drum trei-patru dintre votanţii Opoziţiei”

newsonpaun

Gandul: Pe ce parlamentari se bazează puterea şi opoziţia “Cu o zi înaintea moţiunii de cenzură, miza USL sunt parlamentarii independenţi şi cei ai minorităţilor, cei de la care opoziţia ar putea obţine cele 10 voturi necesare pentru a răsturna guvernul Ungureanu. PSD şi PNL, în cazul unei mobilizări excepţionale, s-ar putea baza pe 222 de voturi din cele 231 necesare trecerii moţiunii”

Romania libera: Ponta spune că formează guvern în 30 de secunde. Iliescu îi spune să aştepte până după parlamentare. Ce se întâmplă după moţiunea USL. Ce are opoziţia de pierdut dacă pică Guvernul “Reprezentanţii opoziţiei nu scapă nici o ocazie să spună că le mai trebuie „x” voturi, că acestea sunt ca şi rezolvate şi că astăzi vor dărâma Guvernul Ungureanu. În realitate, nu toţi membrii USL vor guvernarea acum. Cum nici toţi democrat-liberalii nu sunt pregătiţi să treacă în opoziţie. Iar motivele sunt uşor de identificat”

EvZ: Culisele bătăliei electorale pentru Bucureşti “Mai sunt 15 zile până la debutul campaniei electorale. Sorin Oprescu şi Silviu Prigoană şi-au pus la punct strategiile politice şi de comunicare cu alegătorii. Bucureştiul constituie, pentru formaţiunile politice angrenate în jocul electoral, atât un simbol, cât şi o rampă de lansare politică pentru câştigător, dacă avem în vedere faptul că foşti primari precum Traian Băsescu sau Victor Ciorbea au ajuns în cele mai înalte poziţii în stat, respectiv preşedinte şi premier”

Puterea: Patronul Atlassib, în pușcărie “Omul de afaceri Ilie Carabulea, patronulsocietăților comerciale din cadrul Atlassib HoldingSibiu, a fost condamnat, ieri, de către Înalta Curtede Casaţie si Justiţie la o pedeapsă de 1 an și 6 luniînchisoare, cu executare, pentru comitereainfracţiunilor de dare de mită și cumpărare deinfluență. Sentinţa este definitivă”

Curentul: Angajații instituțiilor subordonate CJ Vaslui, aduși cu ”japca” la mitingul anti Chevron “Mitingul, organizat sub oblăduire PSD Vaslui, a beneficiat și de prezența angajaților instituiților subordonate Consiliului Județean Vaslui, angajați care, potrivit informațiilor noastre, au fost îmbarcați în mașini de către vicepreședintele CJ, Dumitru Buzatu , și trimiși să protesteze la Bârlad”

Bursa: Pe şest, UE către statele membre: “Lăsaţi-o mai moale cu China!” “Uniunea Europeană recomandă tacit statelor membre să aibă mai puţine relaţii economice cu China, potrivit lui Nicolae Vasilescu, preşedintele Casei Româno-Chineze”

Curierul national: Credeţi că traversaţi criza? Încă nu aţi văzut nimic! “Criza care a început în 2008 este una cum nu se vede decât o dată la un secol, scrie publicaţia online The Burning Platform. America nu a mai cunoscut cutremure atât de mari decât la Revoluţia de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, în timpul Războiului Civil din 1861-1865 şi în timpul Marii Depresiuni. Deceniile de îndatorare şi problemele acumulate în societate ne îndreaptă către un al patrulea şoc major”

Share