home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Mana Guvernului

Revista presei. Mana Guvernului

Share

Bursa: Mâna Guvernului ne gâdilă în buzunare. Zeci de mii de venituri reduse în sectorul privat şi companii în stare de şoc. Acesta este rezultatul deciziei Guvernului să modifice Codul Fiscal la jumătatea anului în curs.

Si, as adauga, mana Executivului nu ne gadila numai prin cele buzunare.

Curierul national: Pensiile trag banii din toată economia. Rectificarea taie bugetele Educaţiei, Apărării, Agriculturii pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi a altor alocaţii. Guvernul majorează masiv şi cheltuielile bugetului de şomaj, anticipând reducerea numărului de salariaţi în perioada următoare.

Adica, sintetic: decizia Curtii Constitutionale, sesizata de Opozitie asupra constitutionalitatii scaderii pensiilor, submineaza economia.

Curentul: România se poziţionează lângă NATO şi Israel în dosarul iranian. Deşi poziţia României în cazul unui conflict deschis cu Iranul era deja cunoscută după ce ţara noastră a decis demararea procedurilor de instalare a unor importante elemente al scutului antirachetă american în Europa şi a permis forţelor israeliene să folosească spaţiul său pentru a efectua antrenamente ale forţelor speciale, preşedintele Traian Băsescu a reiterat, ieri, politica regională pe care România o duce de mai mulţi ani în această privinţă.

Morala? Trei cuvinte: drum fara intoarcere.

EvZ: Geoană: “Scopul lui Ponta este înlăturarea mea de la Senat”. Mircea Geoană îi dă replica lui Victor Ponta, afirmând că şeful PSD şi-a construit notorietatea “prin atitudini de puşti obraznic”. El susţine că influenţa mogulilor în partid era “zero barat”.

In razbelul surd pesedisto – pesedist, asistam la un episod public. Cu zambetele pe fata, shpitzurile pe sub masa vor continua.

Financiarul: Virusurile – teama şi afacerea deceniului. În vara anului 2009, virusul A H1N1, “botezat” în presă virusul gripei porcine, a început unul dintre cele mai mediatizate subiecte medicale din ultimii cinci ani.

Panica a cuprins populaţia odată cu declanşarea stării de pandemie, iar milioane de persoane au căzut victime ipohondriei. Subiectul a fost senzaţional, întrucât a fost prima epidemie globală urmărită în timp real, guvernele statelor actualizând săptămânal bilanţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ceea ce deja am scris.

Gandul: Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei. Cererea se adresează primăriei, în baza Legii fondului funciar (L18/1991). La încheierea contractelor de vânzare-cumpărare, unii notari solicită vânzătorului şi titlu de proprietate asupra terenului “cotă indiviză” – pentru ca viitorul proprietar de apartament să nu se trezească chiriaş pe teren.

ZF: ING are cea mai sumbră prognoză pentru 2011: -2%. Într-o întâlnire care a avut loc ieri în redacţia ZF, patru dintre cei mai cunoscuţi analişti economici au avut păreri divergente despre economia anului viitor. Odată ce toată lumea a căzut de acord că recesiunea continuă în 2010, “pariurile” se mută pe perspectivele economiei în 2011: dacă FMI, Guvernul şi o parte din analişti văd revenirea pe creştere, aşa cum estimau iniţial şi pentru 2010, ING Bank rămâne pe poziţia pesimistă şi susţine că economia va scădea şi anul.

Cum spune americanul: face sens.

Share