home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Ion Ţiriac la rând la DNA, la pachet cu Adrian Sârbu

Revista presei. Ion Ţiriac la rând la DNA, la pachet cu Adrian Sârbu

Share

Destructurarea Top Forbes începe cu Ion Ţiriac! “Iată că, după ce au declanşat apocalipsa baronilor, procurorii Laurei Codruţa Kovesi se pregătesc, încet, dar sigur, să destructureze şi un alt grup tintaIon-Tiriac. Iar dacă până acum politicienii şi demnitarii au fost principalii vizaţi de anchetele DNA, se pare că le-a venit acum rândul şi unora dintre cei mai bogaţi români să tremure serios, la gândul că afacerile de pe urma cărora au făcut miliardele care i-au propulsat în Top Forbes le vor fi luate la puricat” (Naţional)

Superimunitate pentru baroni. Primarii şi şefii de CJ, puşi la adăpost de ANI şi DNA. Senator PSD: „N-am făcut legea să-i scăpăm, ci să-i ajute să nu mai semneze mii de acte pe care nu le citesc” “Legea a fost în aşa fel modificată, încât şefii de Consilii Judeţene şi primarii nu vor mai putea fi acuzaţi de conflict de interese. Altfel spus, vor putea să dea contracte publice către propriile firme sau firmele rudelor. Modificarea legii prevede că primarii şi şefii de CJ-uri pot delega atribuţiile de serviciu către funcţionarii publici din subordine” (Gândul)

DNA a dat iama și-n baronii locali ai UDMR. Alexandru Kiss, implicat într-un ”tun” de 8,6 milioane de euro, a fost arestat în 1995! “Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, Alexandru Iosif Francisc Kiss este urmărit penal, alături de mai mulți ”parteneri de afaceri” cu care a mai fost implicat în mai multe afaceri dubioase, în ultimii douăzeci de ani” (Curentul)

Concetățenii lui Dragnea fac dezvăluiri în fața magistraților. ”Îi legaţi, îi luaţi în braţe! Aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria” “Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat astăzi un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Au fost audiate mai multe persoane de la o secție de votare din Alexandria” (EvZ)

Situaţia din Ucraina, o sabie cu două tăişuri pentru piaţa agricolă românească “Ucraina este al treilea exportator mondial de porumb şi al cincilea de grâu. O analiză XTB spune că s-ar putea majora cotaţiile la nivel mondial, ceea ce ar putea atrage scumpiri de 5-10% ale preţurilor produselor finale din România. Olteanu, UNPCPR: Dacă Ucraina redirecţionează cantităţile de cereale dinspre Rusia spre Europa, preţurile cerealelor ar putea chiar să scadă în Europa” (Curierul naţional)

Cu războiul la graniţe, Guvernul Ponta trimite soldaţii să facă treaba civililor, la inundaţii “Avem un război la graniţă, în Ucraina, manevre militare în mai multe ţări NATO din estul Europei şi, în general, o situaţie tensionată care te-ar duce cu gândul că şi Armata română ar trebui să fie, cel puţin acum, mai concentrată pe obiectul muncii, respectiv pregătirea militară. Da’ de unde!” (Puterea)

Cine sunt „patrioţii“ români care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii “«Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă». Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012” (România liberă)

Scutul de la Deveselu ar putea fi suplimentat cu rachete Patriot “Strategia SUA privind sistemele antirachetă amplasate în Europa de Est, inclusiv în România, s-ar putea schimba ca urmare a intervenţiei ruse în Ucraina. Tot mai multe voci de la Washington cer amplasarea unor rachete mai puternice, iar o soluţie rapidă şi cel mai puţin contestată ar fi amplasarea unui scut Patriot, aşa cum există deja în Polonia” (Adevărul)

Vrea Putin graniţă cu România? “Nimic şi nimeni nu-i poate opri pe ruşi, ne-au declarat surse militare, adăugând că, dacă Ucraina va ceda şi va aproba federalizarea ţării, atunci va fi linişte o perioadă de timp, urmând ca apoi să reînceapă conflictul” (Bursa)

NATO, îngrijorată de ameninţările Rusiei la adresa Ucrainei “NATO şi-a exprimat miercuri îngrijorarea după ameninţările Rusiei de a interveni în Ucraina şi a condamnat retorica inflamatorie a Moscovei, îndemnând totodată la aplicarea acordului de la Geneva” (Cronica română)

Share