Revista presei. Inflatia va urca la 8%

Share

Conform Curierului national, BNR anunta ca inflatia din acest an va ajunge la 8%. În plus, banca centrală a revizuit prognoza de inflaţie pentru 2011 de la 2,8% la 3,1%.

Gandul anunta trei vesti proaste de la BNR: se scumpesc creditele in euro, preturi cresc cu 4,2%, iar bugetarii nu pot conta pe majorarile pomenite de Boc.

Evenimentul zilei anunta ca in acest week-end sunt asteptati pe Litoral 200.000 de turişti. Aproape 140.000 de turişti erau încă de ieri în staţiunile de la Năvodari la Vama Veche. Astăzi, numărul acestora ar putea ajunge le 200.000. Din lipsă de locuri la hoteluri, mulţi dintre ei se cazează la particulari.

Gigi Becali este dator Fiscului cu 3,3 milioane de euro, pentru TVA neplatita, informeaza Financiarul. Suma reprezinta taxa pe valoarea adaugata si penalitati pentru tranzactiile imobiliare derulate de catre acesta in perioada 2004-2008. Ma asteptam. Iti dai seama ce fel de om a lotizat Pipera-Tunari simplu, mergand bara la bara cinci ore un kilometru.

Jurnalul national anunta ca extremistii maghiari si-au facut “cerc de prieteni Jobbik” in Targu-Mures. Europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va “scrie istorie” prin înfiinţarea primului “Cerc de Prieteni Jobbik” din afara Ungariei, la Târgu Mureş.

Închisoarea secretă a CIA din România avea nume de cod „Britelite”, a aflat Puterea. Aici a fost adus, la un moment dat, Khalid Sheikh Mohammed, considerat creierul atentatelor din 11 septembrie 2001, relatează Associated Press.

Despre Britelite scrie si Romania libera. Patru dintre cei mai importanţi suspecţi de terorism capturaţi de Statele Unite au fost mutaţi în secret la Guantanamo în 2003, cu ani înainte să se afle, după care au fost transferaţi din nou la închisori din străinătate, înainte ca justiţia americană să le ofere acces la avocaţi, potrivit AP.

Si, conform Ziarului financiar, Bergenbier inchide fabrica din Blaj, dorind sa-si concentreze productia de bere la Ploiesti. Închiderea fabricii din Blaj vine după ce compania a renunţat la producţia de bere în 2009 şi la cea de malţ în iulie 2010, pe fondul scăderii pieţei de profil.

Share