home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Decembrie 1989. Cronologia revoltei si represiunii

Revista presei. Decembrie 1989. Cronologia revoltei si represiunii

Share

Curentul: Cronologia revoltei populare şi a represiunii armate din 15-22 decembrie 1989.Evenimentele din decembrie 1989 au început la Timişoara, printr-o acţiune de protest împotriva evacuării pastorului reformat Laszlo Tokes.

FOTO: Emanuelm13′s BlogVictime ale revolutiei

Romania libera: WikiLeaks a transformat deja Statele Unite. Urmează restul lumii (?) “Telegramele diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks au depăşit în efecte chiar şi aşteptările liderului organizaţiei, Julian Assange.”

Adevarul: Cum negocia şpaga judecătoarea Georgeta Buliga. “Arestarea preventivă a unui magistrat ieşean a scos la iveală modul în care acesta lua mită pentru a rezolva favorabil anumite dosare. Judecătoarea Georgeta Buliga a declarat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti – care au decis arestarea sa preventivă-că a vrut să înapoieze mita pe care ar fi luat-o.”

EvZ: Honorius Prigoană: “Sunt mai mogul decât Vîntu” “Honorius Prigoană vrea să se facă deputat la alegerile din 2012. Până atunci, după modelul lui taică-său, şi-a deschis televiziune. Zice că nu face afaceri cu statul, dar are o concesiune uriaşă în Deltă.”

Gandul: Război intern la Interne pe tema celor 18.000 de disponibilizări. Sindicatul Poliţiştilor: „Sunt prea mulţi pompieri şi jandarmi” “Cele 18.000 de disponibilizări care s-ar pregăti la Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat. Aceştia îi cer ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia, înainte să taie din personal.”

Curierul national: Ialomiţianu: Mai bine un buget criticat, decât niciunul. “Potrivit ministrului Finanţelor, pentru a continua acordul cu FMI, România are nevoie de adoptarea bugetului până la sfârşitul acestui an”

Financiarul: Cresterea exporturilor la noua luni plaseaza Romania pe locul patru in UE. “Romania a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie o crestere a exporturilor de 26%, a patra mare evolutie pozitiva din Uniunea Europeana.  Cel mai mare avans al exporturilor a fost inregistrat de Bulgaria (33%), urmata de Letonia (29%), potrivit datelor Eurostat.”

Puterea: Tânărul PDL-ist Ion Stoichescu, înscăunat la şefia companiei CFR SA. “Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, promovează tinerii pedelişti din organizaţia Timiş. Prim-vicepreşedintele PDL din Organizaţia de Tineret Timiş, Ion Stoichescu, director al regionalei CFR SA Timişoara, a fost avansat ca director general al companiei CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare. Ion Stoichescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Aradului, Gheorghe Falcă.

ZF: Criza financiară globală s-a dovedit profitabilă pentru Dr. Doom. Cum arată noua locuinţă de 5,5 milioane dolari a lui Nouriel Roubini. “Nouriel Roubini, economistul care a previzionat criza financiară globală, şi-a cumpărat un penthouse, pentru acesta plătind 5,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg.”

Citeşte şi
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Share