Revista presei. Decembrie 1989. Cronologia revoltei si represiunii

Share

Curentul: Cronologia revoltei populare şi a represiunii armate din 15-22 decembrie 1989.Evenimentele din decembrie 1989 au început la Timişoara, printr-o acţiune de protest împotriva evacuării pastorului reformat Laszlo Tokes.

FOTO: Emanuelm13′s BlogVictime ale revolutiei

Romania libera: WikiLeaks a transformat deja Statele Unite. Urmează restul lumii (?) “Telegramele diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks au depăşit în efecte chiar şi aşteptările liderului organizaţiei, Julian Assange.”

Adevarul: Cum negocia şpaga judecătoarea Georgeta Buliga. “Arestarea preventivă a unui magistrat ieşean a scos la iveală modul în care acesta lua mită pentru a rezolva favorabil anumite dosare. Judecătoarea Georgeta Buliga a declarat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti – care au decis arestarea sa preventivă-că a vrut să înapoieze mita pe care ar fi luat-o.”

EvZ: Honorius Prigoană: “Sunt mai mogul decât Vîntu” “Honorius Prigoană vrea să se facă deputat la alegerile din 2012. Până atunci, după modelul lui taică-său, şi-a deschis televiziune. Zice că nu face afaceri cu statul, dar are o concesiune uriaşă în Deltă.”

Gandul: Război intern la Interne pe tema celor 18.000 de disponibilizări. Sindicatul Poliţiştilor: „Sunt prea mulţi pompieri şi jandarmi” “Cele 18.000 de disponibilizări care s-ar pregăti la Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat. Aceştia îi cer ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia, înainte să taie din personal.”

Curierul national: Ialomiţianu: Mai bine un buget criticat, decât niciunul. “Potrivit ministrului Finanţelor, pentru a continua acordul cu FMI, România are nevoie de adoptarea bugetului până la sfârşitul acestui an”

Financiarul: Cresterea exporturilor la noua luni plaseaza Romania pe locul patru in UE. “Romania a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie o crestere a exporturilor de 26%, a patra mare evolutie pozitiva din Uniunea Europeana.  Cel mai mare avans al exporturilor a fost inregistrat de Bulgaria (33%), urmata de Letonia (29%), potrivit datelor Eurostat.”

Puterea: Tânărul PDL-ist Ion Stoichescu, înscăunat la şefia companiei CFR SA. “Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, promovează tinerii pedelişti din organizaţia Timiş. Prim-vicepreşedintele PDL din Organizaţia de Tineret Timiş, Ion Stoichescu, director al regionalei CFR SA Timişoara, a fost avansat ca director general al companiei CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare. Ion Stoichescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Aradului, Gheorghe Falcă.

ZF: Criza financiară globală s-a dovedit profitabilă pentru Dr. Doom. Cum arată noua locuinţă de 5,5 milioane dolari a lui Nouriel Roubini. “Nouriel Roubini, economistul care a previzionat criza financiară globală, şi-a cumpărat un penthouse, pentru acesta plătind 5,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg.”

Share