Revista presei. De ce s-a oprit puţin Victor Ponta?

Share

Gândul: Erata Curţii Constituţionale care schimbă soarta referendumului. Ce l-a convins pe Victor Ponta să se răzgândească “Curtea Constituţională a trimis luni seară o precizare către Guvern, prin care arată că, dintr-o eroare, un paragraf esenţial nu a fost introdus în decizia luată vineri, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Mediafax

Acest paragraf specifică ce înseamnă listele electorale permanente şi dă peste cap strategia USL de a-i elimina de pe liste pe românii plecaţi în străinătate”

Puterea: Derapajul lui Antonescu. Ieri şeful SIE a reacţionat. Revolta lui Meleşcanu “Antonescu a declarat la Antena 3 că dacă trebuie să vorbească despre SIE poate să se întrebe cum a fost distrusă imaginea ţării în două săptămâni, „într-o acţiune evident organizată, coordonată, finanţată”, de care serviciul lui Meleşcanu nu este străin”

România liberă: Premierul Ponta vrea musai să trimită Curţii Constituţionale alte liste decât cele după care s-a desfăşurat referendumul. Un interimat cât mai lung pentru Crin? “După o serie de declaraţii hilare şi două demisii, Guvernul Ponta renunţă la aşa-numitul minirecensământ. Dar nu şi la actualizarea listelor de alegători, actualizare care va fi făcută din birou, punând cap la cap bazele de date existente. Or, ministrul demisionar Ioan Rus ne asigura luni că o astfel de actualizare a fost efectuată înainte de referendum. Între timp, Crin Antonescu îşi numeşte pe bandă rulantă consilieri prezidenţiali”

Curentul: Deciziile CCR, deturnate politic în drumul spre Monitorul Oficial în favoarea USL “Dacă în urmă cu circa două săptămâni, dintr-o motivare a CCR lipsea cuvântul «NU» dintr-o frază în care se spunea că Traian Băsescu nu a încălcat grav Constituția, acum un paragraf extrem de importat a lipsit cu desăvârșire”

EvZ: Culisele demisiei lui Ioan Rus din fruntea Ministerului de Interne “În spatele demisiei lui Ioan Rus stau jocuri de culise făcute de un coleg al său din PSD cu acceptul unui important lider USL. Cei doi au făcut presiuni pentru înlăturarea fostului ministru de Interne din Guvernul Ponta. Numai că Ioan Rus le-a dejucat planurile luându-le-o înainte cu demisia”

Adevărul: Crin Antonescu: Rus a procedat incorect și a minţit cu privire la presiunile din partea mea “Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a minţit atunci când a invocat presiuni din partea sa, menţionând că l-ar putea da în judecată pentru calomnie, însă are altă treabă acum”

Bursa: Vîntu şi Luca, bântuiţi de fantoma “Petromservice” “Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost chemaţi, ieri, la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală în Dosarul Petromservice”

Curierul naţional: Românii caută muncă tot mai departe de casă “Interesul faţă de locurile de muncă din SUA, Canada şi Finlanda a crescut până la 200% în ultima perioadă. Cele mai multe joburi vacante sunt disponibile în Marea Britanie şi Germania şi sunt locuri de muncă sezoniere. La începutul lunii erau disponibile 19.000 de locuri de muncă în străinătate, în 56 de domenii şi 43 de ţări”

Share