home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Crin Antonescu s-a poziţionat de partea lui Orban Viktor

Revista presei. Crin Antonescu s-a poziţionat de partea lui Orban Viktor

Share

EvZ: Crin îl ia în braţe pe Orban, dar îl atacă pe Băsescu Crin Antonescu: “Viktor Orban continuă să fie un lider care în Europa vorbeşte apăsat, în timp ce Traian Băsescu a făcut din România un membru al UE ţinut la colţ, cum nu e Ungaria

Puterea: Premierul, presat să modifice regimul incompatibilităţilor “Premierul Victor Ponta este prins între ciocan şi nicovală pe tema modificării regimului incompatibilităţilor privindu-i pe aleşii locali. De o parte, parlamentarii şi baronii locali ai USL cer castrarea legii, de cealaltă parte Comisia Europeană a avertizat cu piatra de moară legată de gâtul Guvernului, numită Mecanism de Cooperare şi Verificare, adică Raportul pe Justiţie”

România liberăMotivele încătuşării lui Dinel Staicu. Vezi cum au fost dezmembrate reţele corupte din Justiţie “În dosarul judecătoarei  Veronica Cîrstoiu, cea care a anulat condamnarea definitivă la 7 ani închisoare a lui Dinel Staicu, există denunţurile mai multor avocaţi, între care Alina Ileana Răducan, Adriana Dascălu şi Giorgel Zgăbei, interceptările telefonice, interceptările ambientale realizate de investigatorul sub acoperire Tamas Reka ( nume fals) şi de avocata Răducan, dar şi ambientale (audio-video) în diverse locaţii”

GândulDinel Staicu reţinut pentru dare de mită în cazul judecătoarei şpăgare “Dinel Staicu este urmărit penal pentru dare de mită, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de Curtea de Apel Bucureşti, în care aceasta este acuzată că ar fi luat bani pentru a-i anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită în dosarul BIR”

Naţional: Ginerele liderului PDL şi-a primit partea dintr-un contract: Pesedistul Negoiţă a trecut în barca lui Vasile Blaga “Banii n-au culoare politică, atunci când vin din buzunarele contribuabililor! Aşa că pesedistul Robert Negoiţă a rupt dintr-o halcă de 9 milioane de euro din bugetul sectorului pe care îl conduce, ca să-i dea ginerelui lui Vasile Blaga şi unui apropiat al lui Pinalti

Curentul: Scandalul dintre fotbalistul Hamza și primarul Mazăre ia amploare. Suporterii Petrolului fac apel și la Comisia Europeană “Fanii Petrolului au organizat, în fața Primăriei Ploiești, sub sloganul «Justice for Hamza», un miting de susținere a jucătorului Younes Hamza, care a depus o plângere în care afirmă că a fost bătut, luni, la Mamaia, de gărzile de corp ale primarului Constanței, Radu Mazăre”

Curierul naţional: Bugetul intră în zona roşie “Consiliul Fiscal consideră că rectificarea bugetară a fost făcută pe proiecţii nerealiste şi subminează grav credibilitatea regulilor fiscal bugetare. Rectificarea prevede un deficit bugetar de 14,7 mld. lei, mai mare cu 1,3 mld. lei decât plafonul de 13,4 mld. lei statuat de Legea 4/2013. Execuţia veniturilor bugetare în primele 6 luni ale anului arată o nerealizare semnificativă, de peste 6,5 mld. lei faţă de programul aferent primului semestru”

Adevărul:  “Sumele trimise în România de cei care muncesc peste hotare au atins în primul semestru din 2013 nivelul minim al ultimilor nouă ani, cifrele fiind chiar mai slabe decât în perioada 2009-2011, când valoarea remiterilor s-a prăbuşit

Bursa: China pregăteşte o anchetă pe piaţa auto, pentru cartel “O asociaţie de automobile din China colectează date cu privire la preţul tuturor maşinilor străine vândute în ţară, realizând astfel o analiză pe care urmează să o înmâneze unei agenţii guvernamentale ce a amendat mai multe companii pentru stabilirea preţurilor (cartel) în diverse sectoare, de la producţia de lapte praf la cea de bijuterii”

Cronica română: Tensiunile ruso – americane afectează perspectiva dezarmării nucleare “Perspectiva unei reduceri a arsenalului nuclear american este afectată de răcirea relaţiilor cu Rusia, chiar dacă Washingtonul dispune şi de opţiunea unei dezarmări unilaterale”

Share