Revista presei. Chapeau bas, SRI!

Share

Curentul: Cazul eroului Trosca: SRI, jos pălăria! “Eroii nu au nevoie de „diplome“„ – scrie pe una dintre paginile ultimului număr al revistei SRI, „Intelligence“, sub flacăra unei lumânări care împarte, în două coloane, mari cât ABI-urile în care şi-au găsit moartea, luptătorii măcelăriţi pe pământ românesc la ordinul unui agent străin”

foto: Adevarul – Crimele Revoluţiei: măcelul de la MApN
fotoinfo: “În dimineaţa de 24 decembrie 1989, capul unui militar împuşcat era batjocorit de trecători, convinşi că aveau de-a face cu un terorist. Era colonelul Trosca de la USLA, care fusese chemat să apere ministerul. Gheorghe Trosca era şeful de Stat Major în cadrul Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA), trupă de elită a Securităţii. Alături de el au murit alţi şapte „uslaşi””

Gandul: Afacerea de 500.000 de euro pentru care ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, spune: “Reflectez la demisie” “Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş a recunoscut că soţia sa este angajată pe post de consilier într-o asociaţie care a obţinut 500.000 de euro din fonduri europene şi guvernamentale. În plus, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul chiar în casa ministrului din Bistriţa”

EvZ: Sergiu Nicolaescu a demisionat din PSD “Senatorul Sergiu Nicolaescu i-a anunțat azi pe colegii de grup că demisionează din PSD. Regizorul s-a arătat nemulțumit că PSD vrea să-l schimbe de la conducerea comisie de cultură și mass-media din Senat”

ZF: Apartamentele noi sunt la fel de scumpe în lei ca în 2008 “Preţurile locuinţelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Capitală au scăzut în lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, în ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzacţiilor”

Puterea: Boagiu lasă PDL fără finanţarea ”regilor asfaltului” Besciu, Căşuneanu şi Umbrărescu. Contractul de autostradă Moara Vlăsiei – Ploieşti, reziliat “Ministerul Transporturilor dă „regilor asfaltului” cu două mâini bani europeni şi le ia cu o mână “datoriile” la buget”

Adevarul: Franţa vrea să ne trimită rromii şi delicvenţii înapoi şi să ne pună poliţişti europeni la graniţe “„Cardinalul“ Claude Guéant – ministrul de Interne francez – a explicat ieri că Franţa a propus un dispozitiv format din poliţişti europeni care să fie detaşaţi la graniţele României. Franţa va reîncepe programele de reinserţie socio-economică pentru rromii care părăsesc de bunăvoie Hexagonul”

Bursa: “Oltchim” aproape a dublat banii investitorilor “Deşi au adus cele mai mari randamente investitorilor, apreciindu-se cu pes-te 90% de la începutul anului, acţiunile “Oltchim” Râmnicu Vâlcea (OLT) sunt încă departe de maximele înregistrate în 2007, când s-au tranzacţionat şi la preţul de 1,46 de lei/titlu. Pentru comparaţie, cotaţia OLT a atins, ieri, 0,49 lei/titlu”

Curierul national: Cum a ratat statul un pot de 500 mil. euro “SUA au închis giganţii mondiali ai pokerului online şi anchetează 11 persoane pentru fraudă şi spălare de bani. În România, aceleaşi firme continuă nestingherite să opereze prin intermediul off-shore-urilor fără să plătească impozite. Pentru ca acestea să opereze legal, statul ar trebui să le ofere un mediu fiscal favorabil”

Fin.ro: Aurul depaseste toate asteptarile analistilor. A urcat la 1.496 $/uncie, o noua valoare-record “Alt salt fulminant pentru metalul galben, care a inregistrat ieri o noua valoare-record, de 1.496,40 $/uncie. O crestere de peste 11 $ fata de cotatia de vineri, de 1.485 $/uncie. Prins de val, argintul a urcat, la randul sau, la 43,37 $/uncie, cea mai buna per­for­manta incepand din 1980

Share