Revista presei. CE: presa ticăloşită intimidează Justiţia

Share

România liberăComisia Europeană cere României măsuri împotriva intimidării Justiţiei prin presă “Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare consemnează că Guvernul Ponta a îndeplinit şapte din cele zece recomandări conţinute în raportul din vara trecută şi constată că, deşi ordinea constituţională a fost restaurată, „angajamentele privind independenţa Justiţiei nu au fost puse în aplicare””

PutereaRaportul Comisiei Europene arată că România nu a făcut nici un progres în ultimele şase luni. Vai şi amar de Justiţia noastră! “Raportul sancţionează presiunile asupra Justiţiei prin intermediul unor campanii de presă şi observă că CNA nu îşi face datoria. Ca şi altădată, ANI şi DNA sunt lăudate, iar parlamentarii criticaţi pentru superimunitatea pe care şi-au acordat-o. Cum numeroşi oficiali ai statelor care se împotrivesc aderării României la Schengen şi-au condiţionat o eventuală susţinere de acest Raport, rezultatul este previzibil”

Cronica românăTraian Băsescu nu comentează Raportul pe Justiţie “Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, în conferinţa de presă de la aeroportul Otopeni la sosirea din deplasarea în America Latină, că nu vrea să comenteze raportul MCV înainte de a studia atent documentul şi declaraţiile oficiale pe această temă”

GândulDragnea: USL nu are în plan suspendarea preşedintelui. Toată lumea e mulţumită că Băsescu şi Ponta colaborează “Din ce am văzut în ultima perioadă, omul îşi vede de treabă la Cotroceni, îşi îndeplineşte atribuţiile, sunt doi oameni care instituţional se mai întâlnesc. (…) Nu este nevoie să fie dragoste sau iubire, sunt relaţii instituţionale care trebuie să fie duse la capăt”

CurentulSuper-imunitatea USL va fi sesizată la Curtea Constituțională “Preşedintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, ieri, că va discuta cu partenerii săi din opoziţie, dar şi cu UDMR pentru a sesiza Curtea Constituţională asupra Statutului senatorilor şi deputaţilor, recent adoptat de Parlament”

EvZAndrei Marga, acuzat de fals și haos. Evenimentul zilei a dat CNSAS în judecată în cazul Marga “Președintele Institutului Cultural Român e pus la zid de peste 2.000 de oameni care au semnat o petiție împotriva abuzurilor comise de acesta. Petiția a fost depusă la Senat. Inițiatorii acțiunii civice sunt intelectuali care arată, punctual, falsurile din acte comise de Andrei Marga și descriu haosul ce domnește la ICR”

eNaţionalA gasit solutia pentru reducerea numarului de alesi: MRU scoate agentii sub acoperire din Parlament “«In momentul in care esti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujba dubla», a declarat Ungureanu mentionand ca, in felul acesta, Parlamentul va deveni o institutie solida”

AdevărulCelelalte Românii: proiectele de ţară care n-au mai apucat să fie “Monarhia a rezistat vreme de 82 de ani la cârma României, dar existenţa ei – în forma cunoscută şi sub dinastia de Hohenzollern – a fost mereu ameninţată de alte proiecte politice. Cum ar fi arătat ţara dacă ele deveneau realitate?”

Bursa“Insolvenţa permite ştergerea datoriilor Oltchim către stat fără acordul CE” “PCC: «Suntem gata să luăm în considerare orice tip de sprijin pentru Oltchim dacă vom fi implicaţi în administrarea companiei»”

Curierul naţionalCum se câştigă un proces cu banca “Clienţii nu trebuie să se lase descurajaţi de presiunile puse asupra lor! Banca poate fi chemată în judecată chiar dacă consumatorul a semnat contractul ce conţine clauze abuzive. Paşii sunt uşor de parcurs, fiind nevoie ca, după câştigarea procesului, petentul să se adreseze unui executor pentru a i se restitui banii plătiţi pe comisioanele percepute abuziv. Litigiul poate fi iniţiat şi în faza de executare silită a imobilului ipotecat, prin contestarea executării sau a solicitării suspendării acesteia”

ZFIpotecarul în lei se mişcă greu: doar 2.000 de credite vândute într-un an. Bancherii rămân sceptici “Soldul creditelor ipotecare în lei s-a majorat cu 20% anul trecut şi a ajuns la 1,82 mld. lei (echivalentul a 400 mil. euro) la sfâr­şitul lunii decembrie, avansul fiind de 2,5 ori peste cel înregistrat de împrumuturile în valută, conform datelor BNR. Ca valoare nominală, creditele în valută con­tinuă totuşi să reprezinte grosul vânzărilor de ipotecare datorită dobânzilor mai atractive”

Share