home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. CE: presa ticăloşită intimidează Justiţia

Revista presei. CE: presa ticăloşită intimidează Justiţia

Share

România liberăComisia Europeană cere României măsuri împotriva intimidării Justiţiei prin presă “Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare consemnează că Guvernul Ponta a îndeplinit şapte din cele zece recomandări conţinute în raportul din vara trecută şi constată că, deşi ordinea constituţională a fost restaurată, „angajamentele privind independenţa Justiţiei nu au fost puse în aplicare””

PutereaRaportul Comisiei Europene arată că România nu a făcut nici un progres în ultimele şase luni. Vai şi amar de Justiţia noastră! “Raportul sancţionează presiunile asupra Justiţiei prin intermediul unor campanii de presă şi observă că CNA nu îşi face datoria. Ca şi altădată, ANI şi DNA sunt lăudate, iar parlamentarii criticaţi pentru superimunitatea pe care şi-au acordat-o. Cum numeroşi oficiali ai statelor care se împotrivesc aderării României la Schengen şi-au condiţionat o eventuală susţinere de acest Raport, rezultatul este previzibil”

Cronica românăTraian Băsescu nu comentează Raportul pe Justiţie “Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, în conferinţa de presă de la aeroportul Otopeni la sosirea din deplasarea în America Latină, că nu vrea să comenteze raportul MCV înainte de a studia atent documentul şi declaraţiile oficiale pe această temă”

GândulDragnea: USL nu are în plan suspendarea preşedintelui. Toată lumea e mulţumită că Băsescu şi Ponta colaborează “Din ce am văzut în ultima perioadă, omul îşi vede de treabă la Cotroceni, îşi îndeplineşte atribuţiile, sunt doi oameni care instituţional se mai întâlnesc. (…) Nu este nevoie să fie dragoste sau iubire, sunt relaţii instituţionale care trebuie să fie duse la capăt”

CurentulSuper-imunitatea USL va fi sesizată la Curtea Constituțională “Preşedintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, ieri, că va discuta cu partenerii săi din opoziţie, dar şi cu UDMR pentru a sesiza Curtea Constituţională asupra Statutului senatorilor şi deputaţilor, recent adoptat de Parlament”

EvZAndrei Marga, acuzat de fals și haos. Evenimentul zilei a dat CNSAS în judecată în cazul Marga “Președintele Institutului Cultural Român e pus la zid de peste 2.000 de oameni care au semnat o petiție împotriva abuzurilor comise de acesta. Petiția a fost depusă la Senat. Inițiatorii acțiunii civice sunt intelectuali care arată, punctual, falsurile din acte comise de Andrei Marga și descriu haosul ce domnește la ICR”

eNaţionalA gasit solutia pentru reducerea numarului de alesi: MRU scoate agentii sub acoperire din Parlament “«In momentul in care esti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujba dubla», a declarat Ungureanu mentionand ca, in felul acesta, Parlamentul va deveni o institutie solida”

AdevărulCelelalte Românii: proiectele de ţară care n-au mai apucat să fie “Monarhia a rezistat vreme de 82 de ani la cârma României, dar existenţa ei – în forma cunoscută şi sub dinastia de Hohenzollern – a fost mereu ameninţată de alte proiecte politice. Cum ar fi arătat ţara dacă ele deveneau realitate?”

Bursa“Insolvenţa permite ştergerea datoriilor Oltchim către stat fără acordul CE” “PCC: «Suntem gata să luăm în considerare orice tip de sprijin pentru Oltchim dacă vom fi implicaţi în administrarea companiei»”

Curierul naţionalCum se câştigă un proces cu banca “Clienţii nu trebuie să se lase descurajaţi de presiunile puse asupra lor! Banca poate fi chemată în judecată chiar dacă consumatorul a semnat contractul ce conţine clauze abuzive. Paşii sunt uşor de parcurs, fiind nevoie ca, după câştigarea procesului, petentul să se adreseze unui executor pentru a i se restitui banii plătiţi pe comisioanele percepute abuziv. Litigiul poate fi iniţiat şi în faza de executare silită a imobilului ipotecat, prin contestarea executării sau a solicitării suspendării acesteia”

ZFIpotecarul în lei se mişcă greu: doar 2.000 de credite vândute într-un an. Bancherii rămân sceptici “Soldul creditelor ipotecare în lei s-a majorat cu 20% anul trecut şi a ajuns la 1,82 mld. lei (echivalentul a 400 mil. euro) la sfâr­şitul lunii decembrie, avansul fiind de 2,5 ori peste cel înregistrat de împrumuturile în valută, conform datelor BNR. Ca valoare nominală, creditele în valută con­tinuă totuşi să reprezinte grosul vânzărilor de ipotecare datorită dobânzilor mai atractive”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă

Share