Revista presei. Ce-am dat pe Nicolae Popa?

Share

Curentul: Ce a dat România Indoneziei în schimbul lui Nicolae Popa? “Romånia şi Indonezia nu au avut şi nu au un tratat de extrădare. Totuşi, iată că într-un timp record de un an şi cinci luni, se reuşeşte extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI”

foto: Adevarul

Puterea: Mihai Tatulici a fost numit membru în Consiliul Editorial al Realitatea TV fără ştirea lui: “Eu nu am acceptat nimic, nici nu sunt în ţară!” “Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a trimis ieri un comunicat de presă prin care făcea publice numele celor aleşi să facă parte din Consiliul Editorial al postului Realitatea TV patronat de Sorin Ovidiu Vîntu. Pe listă era trecut, surprinzător, şi Mihai Tatulici, deşi acesta declarase în prealabil, pentru “Puterea”, că nu va accepta această funcţie, motivând că “actuala şefime bagă rumeguş pe post şi difuzează scandaluri mondene cu Zăvoranu şi Columbeanu””

Romania libera: Cei patru vinovaţi de fuga lui Dinel Staicu “În funcţie de rolul jucat în acest caz, ordinea vinovaţilor ar putea arăta astfel: procurorii de caz, judecătorii de la instanţele de fond şi apel, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Stare Civilă al Primăriei din Craiova”

EvZ: Bătălia din PDL începe cu un scandal de plagiat “Chiar în preziua trimiterii la tipar a moţiunii cu care intră în cursa pentru şefia PDL, Vasile Blaga şi oamenii săi s-au trezit că tabăra lui Emil Boc “le-a împrumutat” o variantă de titlu”

Adevarul: Taxa de poluare înapoi! «„În urma deciziei Curţii de la Luxemburg, statul român este obligat să returneze taxa de primă înmatriculare tuturor cetăţenilor care au plătit-o de când a fost ea instaurată. Dar evident că statul român nu va face acest lucru, motivând lipsa fondurilor, iar oamenii vor fi nevoiţi să apeleze la justiţie. După precedentul creat, toţi reclamanţii vor avea câştig de cauză”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea».

Bursa: “Europol se uită cu atenţie la tranzacţiile cu certificate CO2 din România” “Tranzacţiile cu certificate CO2 au intrat în atenţia autorităţilor europene după ce mai multe state au raportat furturi electronice de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, în valoare de câteva zeci de milioane de euro. Un caz similar a fost reclamat, la finele anului trecut, şi de producătorul de ciment “Holcim” care a anunţat că i-au fost furate certificate CO2 în valoare de circa 15 milioane de euro”

Curierul national: Sejururile medicale, şansa nesperată a turismului “În acest moment, 60.000 de străini cheltuiesc 250 mil. dolari pentru a se trata în România. Piaţa s-ar putea dubla până în 2014, iar până atunci am putea primi 500.000 de astfel de vizitatori. Aceştia caută tratamente balneoclimaterice, stomatologice şi operaţii estetice şi oftalmologice”

Fin.ro: BNR va descuraja creditarea in valuta pentru cei cu venituri in lei “BNR pregateste masuri speciale, cel mai probabil prudentiale, de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei, in linie cu tendinta de reglementare existenta la nivel european, a declarat guvernatorul Mugur Isarescu.”

ZF: BCE dă semnalul scumpirii creditelor în euro după ce a ridicat dobânda la 1,25% “Banca Centrală Europeană (BCE) a dat semnalul scumpirii creditelor în euro, majorând ieri dobânda-cheie cu un sfert de punct procentual, la 1,25% pe an, ca reacţie la accelerarea inflaţiei în ţările Uniunii Europene”

Share