home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Cati criminali de razboi?

Revista presei. Cati criminali de razboi?

Share

Din Adevarul aflam cati criminali de razboi mai sunt in Romania. Ia sa vedem… numaram… aflam ca este vorba despre un interviu in exclusivitate cu directorul biroului din Ierusalim al Centrului „Simon Wiesenthal“, Efraim Zuroff… doar patru dintre suspecti dati pe mana procurorilor… 18 nume de suspecti… nici unul despre care procurorii romani sa fi ajuns la concluzia ca merita sa fie pus sub acuzare. Si totusi, cati criminali de raboi sunt in Romania? Nici unul?

Evenimentul Zilei se mira oarecum, pentru ca Geoana si cu Voiculescu vor sa ne educe fortat. Un grup de senatori intenţionează să legifereze „acordarea de prioritate” persoanelor de peste 70 de ani, până când populaţia va fi educată.

Genul acesta de initiative legislative, dincolo de faptul ca aceasta, in special, mi se pare o tampenie intergalactica, sunt otrava sociala in stare pura. Iar cei doi nu sunt la prima isprava de genul acesta. Geoana a promis romanilor ce se relocheaza din Spania cate 25.000 de euro de persoana.

Claudiu Saftoiu sustine, citat de Jurnalul National, ca partidul independentilor, UNPR, este o creatie a unui grup din sfera serviciilor secrete. Daca e la fel cu caii verzi pe pereti / usa mamei descuieti / si se jura ca nu fura / si l-am prins cu rata-n gura, pe care i-a descoperit pe cand aveam nefericirea sa fie in fruntea SIE, atunci e clar.

Puterea vine cu o alta ipoteza de lucru: UNPR e rezerva de cadre a social-democraţilor. Familia Mitrea pregăteşte divorţul de PSD. Decizia familiei Mitrea de a se alătura grupului independenţilor ar fi pregătită ca o mişcare în doi paşi, prima care va trece în UNPR fiind deputata Manuela Mitrea.

Asta cu plecarea lui Mitrea are iz de credibilitate si vom vedea in timp daca se demonstreaza, devenind fapta. Cea cu serviciile secrete trebuie demonstrata temeinic, altfel sunt vorbe de claca, precum cele cu jurnalistii ofiteri acoperiti din presa, nedemonstrata pana in prezent.

Financiarul anunta ca FMI sustine ca economia este la pamant, iar viitoarea transa nu va mai merge in salarii si pensii. Daca lucrurile stau astfel, atunci este rau de tot si nu prea stiu pe unde mai scoatem camasa.

Curierul National a ajuns la concluzia ca Dacia nu mai e masina romanului, pentru ca a inceput sa ii scada cota de piata, oricum sub 30%. Normal, ce sa preferi: un Logan nou la 6.000 de euro, “chel”, este mai putin fiabil si confortabil decat orice masina second-hand germana, cumparata din Bundesrepublik Deutschland cu 4.500 de euro, la care mai pui o taxa de inmatriculare… si gatenstein!

Avem si o analiza a Romaniei Libere despre cine investeşte în tara noastra în 2010. Energia, industria auto şi prelucrarea lemnului sunt principalele ţinte ale investitorilor străini. Ziarul publica si o mica harta destul de dichisita, dupa modelul hartilor economice de pe vremea cand inca invatam geografia la scoala.

Foarte interesanta este investigatia facuta de Ziarul Financiar in istoria falimentelor nationale: Grecia a avut mereu probleme cu plata la timp a datoriilor. Romania a fost de trei ori in incapacitate de plata.

Share