home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Cad pionii lui SO Vantu

Revista presei. Cad pionii lui SO Vantu

Share

Curentul: Fiul unui dintre şefii Realitatea TV a fost reţinut de procurorii DIICOT. “Conform unui comunicat de presă al DIICOT, printre cei reţinuţi, ieri, pentru delapidarea celor aproape 5 milioane de euro din PSV Company (fosta Petromservice) este şi Ionuţ Adrian Eftime, fiul unuia dintre administratorii Realitatea Media SA, societatea ce deţine postul de televiziune Realitatea TV.”

Puterea: Pensionarea la femei, studiu de caz în PDL: Decizia preşedintelui contrazisă de Boc, aplaudată de Udrea. “Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a cere modificarea vârstei de pensionare la femei a stârnit reacţii contradictorii în PDL. Premierul Emil Boc l-a contrazis pe şeful statului arătând că “până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare”, iar Elena Udrea a aplaudat decizia lui Băsescu pentru că, evident, femeile “au şi o muncă în plus în familie” pe lângă cea de la serviciu.”

Gandul: Boc îl contrazice pe Băsescu: „Până în 2030 va trebui totuşi să egalizăm vârstele de pensionare!” Apoi: „Presa mai e în sală? Scoateţi-o afară!”. “Declaraţie surprinzătoare a premierului Emil Boc, la deschiderea reuniunii primarilor pedelişti de comune, începută vineri în Poiana Braşov: “În calitate de prim-ministru, eu consider că până în 2030 va trebui să egalizăm totuşi vârstele de pensionare!”

Curierul national: Borbely vrea să taxeze băncile. “Acesta a mai spus că va face lobby în Parlament pentru aprobarea OUG 50/2010 privind creditele populaţiei în varianta adoptată de Guvern”

Adevarul: Băncile trec la şantaj pe buget. “Bancherii susţin că, din cauza pierderilor pe care le vor suferi din aplicarea Ordonanţei 50/2010 în forma iniţială, vor ajunge mai puţini bani la bugetul statului, iar economia va avea de suferit. Bancherii au trecut la şantaj şi ameninţări pe Ordonanţa creditelor. Mesajul lor este că băncile se vor muta din România, iar pierderile lor se vor reflecta şi în economia naţională.”

Evenimentul zilei: Comisia Europeană nu cedează şi vrea să taxeze băncile. “Băncile sunt subtaxate, fiind scutite de TVA, şi ar trebui să contribuie la refacerea economiilor care au suferit din cauza lor, apreciază Comisia Europeană, care se pare că nu renunţă la planul de a taxa suplimentar instituţiile financiare.”

Bursa: Mark Mobius, Franklin Templeton: “Bursa de la Bucureşti ar putea deveni centru financiar pentru Europa de Sud-Est”. “Mark Mobius, şeful Franklin Templeton, este de părere că Bursa de Valori Bucureşti ar putea deveni centrul financiar al Europei de Sud-Est, la fel cum Bursa poloneză a ajuns să fie centrul financiar al Europei Centrale şi de Est. Realizarea acestui deziderat este condiţionată de creşterea lichidităţii de la BVB, şi pe fondul privatizării unor companii. Franklin Templeton a cumpărat recent 2% din acţiunile BVB, potrivit unor zvonuri lansate de unii brokeri.”

Ziarul financiar: S&P: Datoriile unor mari economii ale lumii se îndreaptă spre “explozie”. “Datoriile suverane ale unora din cele mai mari economii ale lumii se îndreaptă spre “explozie”, din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a costurilor provocate de criza financiare, potrivit unei analize a agenţiei de rating Standard & Poor’s (S&P)”

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share