BERCUL DE FAIANTA: Cotidianul, “Cerbul de Aur, impuscat intr-o carciuma”

Share

Cotidianul are cel mai dur articol din intreaga presa, facand o dezvaluire: sambata dupa-amiaza, intr-un local, trei dintre membrii juriului au stabilit totul:

Alfredo Tisocco (Italia), Antero Paivalainen (Finlanda) şi Dida Drăgan – preşedintele juriului, s-au retras într-un colţ al localului şi, într-o discuţie de aproximativ 30 de minute, au hotărât cine să ia trofeul, potrivit unor surse.

Unul dintre participanţii la discuţia în trei, finlandezul Antero Paivalainen, a mai fost implicat în 1993 într-un scandal legat de jurizare, el reuşind să-l scoată din palmares pe Laurenţiu Cazan”.

Mai tineti minte? Este vorba despre superba piesa “Say Something”, care, cred eu, daca ar fi mers la Eurovision, indiferent daca ar fi castigat sau nu, ar fi ajuns hit international. Cine a mers in locul lui Laurentiu Cazan? Dida Dragan!

“Acuze c7-canadian-riffle-firearm pşi nemulţumiri la Festivalul de la Braşov”
, este titlul articolului de azi din Evenimentul Zilei referitor la scandalul Cerbului de Aur.

Câştigătoarea primei ediţii Cerbul de Aur, din 1969, Luminiţa Dobrescu, se numără printre cei nemulţumiţi de organizarea ediţiei din acest an. Într-un memoriu adresat conducerii TVR, aceasta se plânge că nu a fost invitată la eveniment şi că nu s-a numărat printre artiştii cărora li s-a oferit Diploma Cerbul de Aur – a 40-a ediţie“, arata EvZ.

“Cerbul de Aur merge la Brasov”, arata Romania Libera, detaliind critic: “Dati favoriti pentru locul 1, suedezii de la Biondo au trebuit sa se multumeasca doar cu Cerbul de Argint si premiul de 7.000 de euro. Piesa lor, “Shine”, si maniera profesionista de interpretare pareau sa-i dea castigatori de la distanta.

N-a fost asa. Decizia juriului a starnit insa controverse, intrucat punctajele juriului si rezultatele televotingului nu au fost anuntate ritmic (valabil atat pentru finala, cat si pentru semifinale), nefiind deloc clar cum anume s-a luat decizia“.

“Razvan Krivach, vanatorul de cerb”, titreaza ironic Gandul, aratand ca “ultima zi a Cerbului de Aur a adus cu sine şi cea din urmă driblare a regulamentului.

Aşa cum se precizează şi pe site-ul festivalului, naţiunea aflase că “Organizatorul a elaborat prezentul regulament de desfăşurare a concursului, hotărând ca numărul concurenţilor participanţi în etapa finală să fie nouă”.

La secţiunea intitulată Structura concursului, pe aceeaşi pagină de internet, se specifică, o dată în plus: “Etapa a treia – Finala – va avea loc în data de 6 septembrie 2008 în cadrul unui spectacol transmis în direct pe postul TVR1. La această etapă participă 9 concurenţi, primii trei clasaţi la finalul fiecăreia dintre cele trei semifinale”.

Cu toate astea, finala a fost disputata de zece concurenti. Care e motivatia admiterii în ultimul act al competitiei a unui competitor în plus? Organizatorii ar fi putut macar catadicsi sa justifice aceasta noua “extravaganta”.

Era foarte simplu sa pretinda ca doi competitori au obtinut punctaj identic din partea juriului si a telespectatorilor (situatie improbabila, dar posibila). Sa mimeze macar ca-si suspecteaza publicul de un IQ onorabil. Nu s-au obosit“.

“Festivalul Cerbul de Aur si-a desemnat castigatorii”, titreaza sec site-ul Antena 3. “
Trupa Biondo din Suedia, favorită la câştigarea trofeului ediţiei, a ocupat locul al doilea, pentru care a fost recompensată cu 7.000 de euro“, relateaza alb sursa citata.

Cerbul de Aur, câştigat de Răzvan Krivach”, informeaza si Adevarul, adaugand: “Nu a fost o surpriză că va câştiga un român. Chiar şi din exit-pollul realizat de TVR reieşea ca sigur acest fapt. Trofeul Cerbul de Aur le-a fost acordat lui Răzvan Krivach (foto) şi trupei sale. Formaţia Biondo din Suedia, favorită şi ea la câştigarea trofeului, a ocupat locul al doilea“.

Share