home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Basescu despre injurarea tarii

Revista presei. Basescu despre injurarea tarii

Share

Basescu, citat de Evenimentul zilei spunand: “Cât timp ne înjurăm ţara, o să avem o problemă“. Sa marim putin cercul declaratiei de ieri a sefului statului: “Eu mă simt bine în ţara mea. Când toţi o să fim îndrăgostiţi de ţara noastră, vom fi o ţară care are şanse de progres. Cât timp o să ne înjurăm ţara în fiecare zi o să avem o problem㔑, a afirmat Traian Băsescu. Perfect de acord.

FOTO: Adevarul

Adevarul explica felul cum fenteaza alesii locali taierile de criza. Administraţiile locale ar trebui să-şi reducă organigramele şi să taie din salarii. Teoretic, căci practic mai nimic nu se schimbă. Direcţiile au fost redenumite, poliţiştii comunitari sunt acum electri­cieni la Zoo, iar salariile au fost mărite cu sporuri. Aşa au driblat primarii măsurile de criză.

Financiarul titreaza: Restantele populatiei la credite cu intarzieri de peste 30 de zile au depasit un miliard de euro. Sumele datorate de romani insti­tutiilor de creditare cu o intarziere mai mare la plata de 30 de zile au cres­cut in luna iunie la 4,459 mili­arde de lei, adica peste un miliard de euro, dupa cum arata datele BNR.

Si Ziarul financiar da vesti proaste astazi: 16 din cele mai mari 20 de pieţe au fost pe scădere în primul semestru. Vânzările de ţigări, de maşini, de ciment şi de mobilă sunt cele mai lovite. În creştere au fost serviciile medicale private, piaţa farma, consumul de energie electrică şi de gaze, ultimele pe baza revenirii exporturilor.

Bursa anunta ca Popoviciu isi vede afacerea contestata. “Euromall Real Estate Developer” a contestat licitaţia prin care “Shopping Center Holding” SRL, firmă controlată de Puiu Popoviciu, a preluat mall-ul falimentar construit la Oradea de “MLS Proiect Oradea”. Tranzacţia a fost realizată la finele lunii iunie, pentru 30,5 milioane de euro, plus TVA.

Curentul scrie despre Legea ANI, cadavrul din debaraua parlamentarilor. După ce a fost cioparţită de parlamentari în tandem cu propriile interese şi sancţionată de Comisia europeană în raportul pe justiţie, legea ANI (n.r. Agenţia Naţională de Integritate) a devenit un subiect tabu între aleşii puterii şi opoziţiei care, sub imboldul posibilei ratări a integrării Romåniei în spaţiul Schengen din martie 2011, s-au pus ieri pe treabă în avanpremiera sesiunii extraordinare a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului din 16 august.

Share