home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Avantajele unirii cu Basarabia

Revista presei. Avantajele unirii cu Basarabia

Share

Adevărul: Unirea economică a Republicii Moldova cu România: ce ar avea de câştigat cele două ţări de pe malurile Prutului “Datele statistice disponibile în prezent referitoare la România şi Republica Moldova arată decalaje mari între cele două ţări, dar tocmai aceste decalaje pot fi transformate în oportunităţi pentru afacerile de pe ambele maluri ale Prutului

PutereaMerkel şi Barroso i-au bătut obrazul lui Ianukovici “Pe contul de youtube al Preşedinţiei Lituaniei sunt difuzate imagini de la reuniunea de la Vilnius, din momentele de discuţii libere, la un pahar de şampanie protocolar, dintre liderii prezenţi acolo, printre care şi preşedintele Ianukovici, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel”

România liberăExperţi: Uniunea Europeană are nevoie de armată “«Este o clarificare a apelor», mai adaugă profesorul Ionescu, explicând că Bruxelles-ul a înţeles că nu e suficient să lupte cu metodele soft-power în bătălia pe care o dă Rusia pentru păstrarea influenţei sale în vecinătatea apropiată şi că UE are nevoie de forţă inclusiv militară, deci de hard-power. Această clarificare poate fi contorizată ca un succes, este de părere Mihai E. Ionescu, fiindcă în decembrie, la întâlnirea liderilor UE, se va discuta despre necesitatea unei apărări comune”

EvZ: Dosarul Dunărea. Dovada că Varanul a lucrat cu firma Securităţii “Pe măsură ce arhiva Dunărea Operativ se desecretizează, mogulul media bagă capul în nisip şi susţine că nu are nicio legătură cu aceste dosare. Numele lui apare însă peste tot în afacerile Securităţii

CurentulCorneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu “Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale, potrivit Parchetului instanței supreme”

Cronica românăSenatorii deţin peste 1.000 ha de teren agricol “Senatorii au împreună peste o mie de hectare de teren, de toate tipurile, intravilan, extravilan, arabil, etc, potrivit unei analize RTV.net. Mai precis, cei 174 de senatori care şi-au postat declaraţiile de avere deţin 1.033,5 hectare de pământ, de trei ori mai mult decât suprafaţa pe care şi-a achiziţionat-o recent preşedintele Traian Băsescu”

GândulRăzboi în USL pe autostrăzile din Moldova. Hrebenciuc: “Am girul premierului pentru Bacău-Braşov”. Fenechiu: “Există o decizie a conducerii PNL pentru Iaşi-Târgu Mureş” “Liderii USL din Moldova au început un lobby puternic la Bucureşti privind construcţia de autostrăzi, cele două mari proiecte puse în discuţie fiind autostrada Bacău – Braşov şi autostrada Iaşi – Târgu-Mureş. Principalii promotori ai acestor proiecte sunt Viorel Hrebenciuc (PSD) şi Relu Fenechiu (PNL)”

Curierul naţionalNoile proiecte IT ale instituţiilor publice vor fi interoperabile “Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informaţională”

Bursa: Axa vinde operaţiunile din România către Astra Asigurări “Părţile au convenit să nu dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei se supune îndeplinirii condiţiilor de finalizare obişnuite, inclusiv obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare”

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share