Revista presei. Antonescu, indecent în cuplu cu Ponta

Share

Cronica română: Antonescu: Este indecent să mai pozez într-un cuplu politic cu Ponta “Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara, referindu-se la acuzaţiile reciproce dintre el şi Victor Ponta, că “este indecent” să mai pozeze în cuplu politic în faţa cetăţenilor, iar conferinţe de presă împreună nu vor mai face, cerând premierului desemneze un purtător de cuvânt al USL”

NaţionalBasescu, la butoanele USL “Dupa seria de intalniri bi si trilaterale desfasurate, ieri, intre liderii partidelor membre ale USL, Victor Ponta a batut la usa lui Traian Basescu, cerandu-i ajutorul. Motivul: respins de Antonescu (care nu vrea sa treaca peste ofensa adusa odata cu respingerea numirii lui Rares Bogdan la TVR), Ponta a luat frica liberalilor (implicit si drumul Cotroceniului) convins fiind ca penelistii ii pot face figura la adoptarea bugetului in cazul retrimiterii legii in Parlament

Puterea: Ponta şi Antonescu, în criză prelungită. Antonescu: Terminaţi cu împăcările! “Tensiunile dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta continuă după ce ziua de ieri a fost marcată de mai multe întâlniri la vârful USL pentru deblocarea conflictului dintre cei doi lideri, generat, printre altele, de opiniile contrare pentru numirea unei conduceri interimare în fruntea SRTv”

EvZ: Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut? “Crin Antonescu, i-a forţat mâna lui Ponta ameninţând cu moţiunea de cenzură. Premierul a renunţat pentru trei luni şi la majorarea accizei pe combustibil

Gândul: Cine este omul din umbra negocierilor Antonescu – Ponta – Băsescu “La capătul unei zile cu negocieri dure, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Traian Băsescu au ajuns la un compromis, care a oprit temporar ostilităţile între combatanţi. Un rol important în conturarea acestui compromis l-a avut şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, prezent la toate întâlnirile decisive”

România liberă: Care sunt efectele amânării accizei de 7 cenţi “Rămâne în vigoare noul sistem de calcul al accizei la carburanţi care introduce un sistem de indexare a accizei cu inflaţia şi al cărui efect va fi creşterea preţurilor la combustibili. Dacă în 2013 acciza la carburanţi s-a calculat pe baza unui curs de schimb euro-leu valabil în prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2012, în 2014 se va lua în calcul un curs din 2012 indexat cu rata inflaţiei din 2013”

Bursa: Florin Cîţu: “Rata creditelor neperformante ar putea ajunge până la 35%” “Creditele neperformante (Non-Performing Loans – NPL) aflate în portofoliile băncilor din ţara noastră ar putea să atingă nivelul maxim de 35% din valoarea totală a împrumuturilor acordate de către acestea, atrage atenţia analistul economic Florin Cîţu”

Curierul naţional: Cât ne costă păcatele fostelor privatizări “Instituţia a înregistrat pierderi de peste 30 mil. lei, rezultate din “bilanţul” despăgubirilor ce urmează a fi acordate sau primite în litigii, plus onorariile avocaţilor. Media daunelor pe care autoritatea le are de plătit este de peste 22 de ori mai mare decât cea a daunelor pe care le are de încasat”

Curentul: Teroriștii lui Iliescu: Cazimir Ionescu, „cureaua de transmisie“ dintre FSN și Securitate? “Revoluţia din Decembrie 1989 a lăsat în urma ei o serie de enigme încă neelucidate. Spre exemplu, nici acum, după aproape un sfert de secol, nu știm mai nimic despre teroriști. Ion Ilici Iliescu, cel care i-a și „inventat“, ne-a spus atunci, că ar fi vorba despre securiști fanatici care ar fi fost dispuși să lupte, până la moarte”

Adevărul:  “Una dintre consecinţele semnării acordului comercial între Rusia şi Ucraina, care garantează un împrumut şi scăderea preţului gazelor, asigură continuitatea regimului lui Viktor Ianukovici, tulburat de protestele masive ale proeuropenilor. Dar salvarea rapidă poate ascunde un preţ greu de plătit”

Share