Revista presei. ANI, in absenta lui Frunda

Share

EvZ: ANI, resuscitată în absenţa lui Frunda. Senatorul UDMR a refuzat să participe în comisii la dezbaterea privind Agenţia Naţională de Integritate şi are un pronostic rezervat: legea pică la prima contestaţie la Curtea Constituţională.

FOTO: Realitatea.net

Romania liberaBucureştiul răspunde Moscovei cu aceeaşi monedă: expulzează un diplomat rus. Arestarea pentru spionaj de către FSB (ex-KGB) a secretarului Ambasadei României la Moscova în urma unui „flagrant‘‘ şi declararea lui „persona non grata” au fost urmate de o măsură similară din partea României. MAE a anunţat ieri că România va expulza un diplomat rus de rang echivalent.

Adevarul: Spionul şi Ghimpu din coasta Moscovei. Mulţi comentatori cred că tamtamul făcut pe seama arestării diplomatului român acuzat de spionaj are legătură cu referendumul din Moldova. Moscova nu vede cu ochi buni susţinerea pe care Bucureştiul o acordă autorităţilor prooccidentale din Republica Moldova şi în special preşedintelui interimar Mihai Ghimpu.

Financiarul: Primariile infiinteaza SRL-uri pentru a evita disponibilizarile in masa. Alesii din teritoriu par sa sfideze masurile impuse de guvernul Boc care a limitat prin ordonanta de guvern numarul de posturi din fiecare unitate administrativa.

Bursa: AVAS cere amanarea platilor catre pagubitii FNI. Amanarea va salva temporar veniturile AVAS, dar ar costa statul mai mult.

Curierul national: Păgubiţii FNI ar putea fi amânaţi încă trei ani. Până acum s-au achitat 390 mil. lei. Mai sunt de plătit 70-80 mil. lei
AVAS are conturile blocate din luna mai şi nu poate suporta nici măcar cheltuielile de funcţionare.

Share