home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Analist rus comentează suspendarea lui Băsescu

Revista presei. Analist rus comentează suspendarea lui Băsescu

Share

România liberă: Teoria Conspiraţiei. Postul de radio oficial al Kremlinului susţine că suspendarea preşedintelui Băsescu a fost orchestrată de la Washington. Rusia intră în jocul suspendării preşedintelui “Această explicaţie a situaţiei curente este confirmată circumstanţial de faptul că la Bucureşti a fost trimis generalul Clark care a organizat suspendarea lui Băsescu în regim de blitzkrieg şi cu precizie militară.

~ Die Presse: Aderarea României la Schengen ameninţată
“Ponta se mută, în căutarea schimbării imaginii sale, la agenţia de PR G + Europa. Aceasta reprezintă deja concernul rus Gazprom şi guvernul rus la Bruxelles. “După gustul meu, am văzut în ultimele zile prea mulţi spini politici şi prea puţine fapte”, a transmis Ponta într-un comunicat de presă prin firma de lobby.” ~

Se pare că Washingtonul a avut nevoie de suspendarea cât mai rapidă a preşedintelui şi nu a putut să lase procesul pe mâna executanţilor locali”

gbr.rs.gov.ru

EvZ: Comisia Europeană va monitoriza referendumul “Premierul se întoarce dezumflat de la Bruxelles: Comisia Europeană va monitoriza referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Jose Manuel Barosso a cerut ca Avocatul Poporului să fie un mediator susţinut de toate partidele. Premierul a fost lăsat în ofsaid de presă pentru că nu a aflat la timp că Herman van Rompuy a fost extrem de critic după întâlnirea cu el”

Puterea: USL dă din umeri spre Bruxelles “După întâlnirea cu Martin Schulz, Victor Ponta a anunţat că referendumul pentru demiterea lui Băsescu se va desfăşura după cum a decis CCR, şi nu după Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvern”

Gandul: Traian Băsescu: “Nu vreau să câştig la masa verde referendumul. Frăţia hoţilor a decis suspendarea mea după arestarea lui Năstase” “Cred că partea mea de vină este că am consolidat instituţiile statului şi frăţia hoţilor a considerat că a rămas cu o singură soluţie – suspendarea preşedintelui pentru a pune mâna pe justiţie”

Bursa: Ponta dă înapoi, în urma discuţiilor de la Bruxelles “Urecheat bine la Bruxelles, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seara, că referendumul privind demiterea preşedintelui va avea loc conform deciziei Curţii Constituţionale – care presupune obligativitatea îndeplinirii cvorumului de 50% plus un alegător – deşi existau toate semnele că aceasta va fi ignorată”

Adevărul: Încă un masterat inventat în biografia lui Victor Ponta “Ediţia românească a enciclopediei „Who’s Who“ arată că prim-ministrul României ar avea, din 2004, un master la Oxford. Reprezentanţii universităţii britanice spun că Victor Ponta a urmat doar un curs de vară”

Curentul: Cercetările privindu-l pe Vîntu, în dosarul FNA, stopate de Sâmpetru și Bălan “Cercetările privindu-l pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în cazul referitor la Banca Agricolă, au fost stopate de procurorii Marcel Sâmpetru și George Bălan, potrivit datelor cuprinse într-un dosar redeschis ca urmare a extrădării din Indonezia a lui Nicolae Popa”

Share