home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Penalii cu bani în paradisuri fiscale

Revista presei. Penalii cu bani în paradisuri fiscale

Share

NaţionalPenalii cu banii acunşi în paradisuri fiscale “Marius Locic, Fahti Taher, Florin Hozoc şi Antonio Vrusea sunt doar câţiva dintre afaceriştii de top care au două lucruri în comun: deţin firme în paradisuri fiscaleJohn Màicol Skenone is the poliedric creative and amministrative director. He started his career as dog washer in New Zealand but after 2000 washed dogs he espatriated to Anguilla Isle, esperating to find there a fiscal paradise, but was arrested bu AMIU Forces and was condamned to become the Ondestorte director. şi au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor”

România liberă: 7 ani în penitenciar. Gruparea Voicu, anihilată la vârf “După ce timp de peste 20 de ani şi-a creat o reţea cu care a acţionat ca un sistem mafiot, cum singur a relatat în interceptări, generalul (r) Cătălin Voicu , fost senator PSD, a ajuns luni noapte în puşcărie pentru 7 ani. Alături de el a mai ajuns, pentru 4 ani, în puşcărie şi omul de afaceri Marius Locic, cumpărător de influenţă pentru rezolvarea dosarelor sale penale. Fostul şef de secţie de la Înalta Curte, Florin Costiniu, complicele lui Voicu la trafic de influenţă, a fost condamnat 4 ani cu suspendare, iar 9 ani va fi sub controljudiciar, ca şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, cumpărător de influenţă – a plătit 260.000 de euro pentru a câştiga licitaţii prin instanţe –, care a beneficiat însă de clemenţă pentru că a colaborat cu instanţa”

GândulFlorin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 RON. Fostul judecător îşi completează veniturile din avocatură “Pe perioada condamnării, statul îi va alimenta conturile cu 760.000 lei. Legea spune că magistraţii corupţi se pot bucura nestingheriţi de pensiile speciale, chiar dacă au condamnări definitive. Între timp, Florin Costiniu îşi îngroaşă veniturile din avocatură, pledând chiar în dosare în care a dat decizii în calitate de judecător. Sunt şanse minime ca Florin Costiniu să fie eliminat din avocatură”

Adevărul:  “Cum a ajuns un căpitan de armată din epoca ceauşistă să controleze sentinţele judecătoreşti printr-o reţea de magistraţi şantajabili. Fostul senator PSD avea un serviciu sigur şi profitabil: intermediar între oamenii cu probleme juridice şi oameni din Justiţie. A fost aproape de a face din Justiţie o firmă privată de spălat marii infractori sau de îngropat adversar”

EvZ: Ponta folosește „salariile nesimțite” ca muniție împotriva PNL “Victor Ponta a făcut publice salariile directorilor din companiile de stat, pentru a demonstra că aceștia câștigă mai bine decât un ministru și merită să fie impozitați suplimentar”

Cronica română: Editura ICR promovează cultura română publicând două volume de Shakespeare “Astăzi, 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărții, la Institutul Cultural Român vor fi lansate volumul VI din seria Opere de William Shakespeare – într-o nouă versiune românească – şi volumul întâi din Caietele Shakespeare – o  colecție de studii despre opera scriitorului”

Puterea: Felix i-a luat învăţătoare lui Ăla Micu “La întâlnirea de taină a lui Dan Voiculescu-Felix cu lideri ai Partidului Conservator, desfăşurată luni la Mogoşoaia, învăţătoarea Cristina Anghel a primit o sarcină de mare importanţă. Va fi femeia din umbră la partid a lui Daniel Constantin (foto), după modelul Omului Mare din spatele lui Ăla Micu de la minister, consilierul Cătălin Bologa. Felix şi-a securizat astfel băiatul de casă, pe care îl consideră cam bleg, atât pe plan politic, cât şi guvernamental”

Curentul: Regionalizarea divizează USL: PNL îi cere lui Dragnea să nu mai acționeze despotic “Dacă deunăzi co-președinții USL, Crin și Ponta, declarau oficial că cele două formațiuni vor merge separat la viitoarele alegeri europarlamentare de anul viitor, ieri, „războiul declarațiilor” a cunoscut un episod ceva mai tensionat”

Curierul naţional: Guvernul nu renunţă la impozitarea suplimentară a salariilor uriaşe “Potrivit listei întocmite de Executiv, salariile nete ale şefilor din companiile de stat sunt cuprinse între 4.693 lei şi 18.000 lei. Una dintre propuneri este taxarea cu 10% a sumelor care depăşesc 4.000 lei”

ZF: Topul celor mai mari case de avocatură de business “Boştină şi Asociaţii, Clifford Chance Badea, Schoenherr, ZRP şi Voicu & Filipescu sunt cele mai mari firme de avocatură în funcţie de veniturile raportate în 2012. Muşat & Asociaţii, NNDKP, Popovici Niţu & Asociaţii, Stoica şi Asociaţii sau Ţuca Zbârcea & Asociaţii, firme care s-ar fi putut afla în top, nu au prezentat copiile după declaraţiile de venit din 2012 şi nu au fost incluse în top”

Bursa: Situaţia Bank of Cyprus România – incertă, în continuare “Banca Centrală a Ciprului (Central Bank of Cyprus – CBC) a decis luni seară prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile”

Citeşte şi
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Share