home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). Sergiu Toader fata cu Angajatul

Revista presa(rilor). Sergiu Toader fata cu Angajatul

Share

Angajatul caruia Sergiu Toader i-a replicat cu destul de mult pamant pe şlapi, pe intranetul Grupului Realitatea-Catavencu, a raspuns pe website-ul lui Tiberiu Lovin. Scrisoarea acestuia nu mai este o scrisoare, ci un rechizitoriu destept, sec, simplu, rece, in care Sergiu ia palme cu picioarele una dupa alta: zbaf, zbaf si iarasi zbaf. Iata un esantion de zbafări:

In 5 ani de zile, in trust am beneficiat de concediu doar in 2 ani, cate 2 saptamani (”in media concediul este de doar 2 saptamani pe an” au fost argumentele sefilor). Nu am luat nici un ban pe concediile de care nu am avut parte.

Am lucrat peste program de nenumarate ori fara nici un ban in plus. Am avut proiecte speciale fara sa vad un ban. Nu am beneficiat de nici un program de specializare sau curs de perfectionare. Am avut 3 zile concediu medical.

In toti acesti ani, nu am plecat nici cand s-a deschis Kanal D, nici cand facea Antena angajari pe bani seriosi si nici cand PRO angaja oameni pe salarii bune.

Sergiu, mai tii minte cum era cand erai si tu la fel? Nu vrei sa redevii asa? Lasa toate tampeniile astea, du-te pe teren si fa-ti meseria. Ai bani destui, recapata-ti onorabilitatea daca mai poti.

Abuz de publicitate la OTV si Realitatea TV, anunta Pagina de Media:

Posturile OTV şi Realitatea TV au fost amendate de CNA cu 20.000 şi respectiv 10.000 de lei pentru depăşirea celor 12 minute de publicitate, permise într-o oră de emisie.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a măsurat publicitatea în intervalul 17-23 martie pentru programele difuzate, în prime time, de posturile: Antena1, Antena3, B1TV, Kanal D, Naţional TV, OTV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV şi TVR1.

Câtă publicitate „ilegală” au difuzat OTV şi Realitatea TV? Potrivit monitorizării, postul lui Dan Diaconescu a difuzat cu 55 de minute mai multă publicitate faţă de limita impusă de legislaţia audiovizuală.

Sindicalistii lui Vantu, suspectati de evaziune fiscala, anunta Curentul:

Compania Global Video Media SA, care deţine 1,2% din acţiunile Realitatea Media, este controlată de fisc, fiind suspectată de o evaziune fiscală în valoare de 1 milion de lei, adică aproximativ 240.000 de euro, reprezentånd impozit pe profit şi TVA în perioada 2007-2008, susţin surse ANAF.

O investigaţie HotNews.ro arată că şase lideri de sindicat, care îndeplineau şi funcţia de administratori la Global Video Media, au renunţat în luna aprilie la funcţii, fiind înlocuiţi cu trei cetăţeni moldoveni.

Contactaţi de HotNews.ro, liderii de sindicat au declarat că nu ştiu nimic despre acuzaţiile care li se aduc.

O parte din liderii sindicali au fost administratori şi la Realitatea Media şi sunt implicaţi în alt caz de evaziune fiscală, în valoare de 6,2 milioane de euro. Global Video Media SA este o companie deţinută de PSV Company (99,9%), fosta Petromservice, controlată de sindicalistul Liviu Luca.

PSV Company (care deţine 18% din Realitatea TV) a fost, la rândul ei, investigată de Fisc încă de la începutul anului trecut pentru o presupusă returnare ilegală de TVA în valoare de 62 de milioane de euro. În prezent, cinci administratori de la PSV sunt anchetaţi de procurorii anticorupţie.

Daily Business scrie despre moartea unui gigant. Giganti sunt multi. Azi, despre Letea Bacau:

Instalatia de fabricat hartie de ziar de la Letea a fost pusa in functiune in 1976, avand o capacitate de 80.000 tone pe an. In 1991, masinaria Letea a intrat in primul proces de retehnologizare, prin care se urmarea cresterea capacitatii de productie pana la 100.000 tone hartie pe an, proces care a durat pana in 1996. In 2000, fabrica numara peste 1.600 de angajati, afacerile insumau 750 milioane lei vechi, iar pierderile 99 milioane lei vechi.

PDL a renuntat la interdictia fata de televiziunile de stiri, anunta Cariere Media:

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca s-a decis ca reprezentantii PDL si ministrii sa poata participa emisiuni TV, ridicandu-se interdictia stabilita pentru posturile de stiri, scopul fiind acela de a se comunica masurile Executivului.

Flutur a precizat ca reprezentantii PDL vor participa la toata mass-media, din nevoia de a explica corect, transparent si la timp masurile care vor fi luate în perioada urmatoate.

El a mentionat ca vor iesi la televiziuni în primul rand ministrii, pentru ca acestia sunt în masura sa prezinte masurile Executivului, în special în privinta acordului cu FMI.

Si Vlad Petreanu ne delecteaza la greu cu o isprava despre ce a ajuns azi presa (romana):

Tocmai am cunoscut o tânără, angajată într-o televiziune, care i-a luat de curând o declaraţie lui Mircea Geoana. La final, l-a rugat să-şi spună numele şi funcţia. Da, e reporter. Şi da, lucrează la ştiri.

Nimic mai mult de spus.

Share