home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). S-a deschis sezonul la-mpuşcat presari

Revista pres(arilor). S-a deschis sezonul la-mpuşcat presari

Share

Deja a fost împușcat vineri primul jurnalist mexican pe anul 2012, în Monterey. Ca de obicei în acest gen de asasinate, autorul este un lunetist necunoscut.

periodistas-es

Uciderea lui Raul Quirino Garza, de 30 de ani, vine la numai o zi după ce IPI (International Press Institute) a anunţat că, în conformitate cu statisticile sale, Mexicul este statul din lume considerat cel mai periculos pentru ca jurnaliştii să-şi desfăşoare meseria: 10 jurnalişti mexicani au fost ucişi anul trecut.

Jurnalistul israelian Yair Lapid părăseşte presa şi dedică politicii. Este bine că la evrei aceste lucruri sunt anunţate oficial, pentru că noi în România avem zeci de jurnalişti care nu au părăsit presa şi s-au dedicat politicii, fără să facă vreun anunţ oficial despre cum stau în realitate lucrurile.

Un jurnalist a fost printre cele trei persoane reţinute în legătură cu desenarea cu spray, pe pereţii unor case din capitala Malaieziei, Kuala Lumpur, suburbia Brickfields, a unor graffity conţinând cuvinte considerate de poliţie ca fiind insolente.

Acum, este drept că există timpuri eroice în care un jurnalist se poate implica în diferite feluri în viaţa civică a cetăţii, dar aceasta nu înseamnă că poate chiar să scrie măscări pe pereţii clădirilor.

Share