home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). Plagiat la Adevarul

Revista presa(rilor). Plagiat la Adevarul

Share

Catavencu a descoperit un plagiat, despre care spune ca apartine lui Gregoire Ecrivain:

Redactorul-şef de la Adevărul, Grigore Cartianu, zis Gregoar, a ciupit de la revista noastră un slogan: „Cititorii noştri sînt mai inteligenţi decît ai lor!“.

L-a pus chiar în titlu, fără ghilimele, spunînd, cumva jenat, în articol, că asta ar fi vorba noastră, a caţa­ven­cilor.

Gregoar nu se teme de plagiat, că doar chiar conu’ Dinu are la activ aşa ceva, copiind o carte întreagă.

Numai că pe Patriciu l-a făcut miliardar faptul că era milionar, nu plagiatul. Sîntem de acord că ideile îţi vin mai uşor dacă, mai întîi, le-au venit altora, dar ne aşteptam de la Gregoar la oleacă de onestitate.

Acum, sa fim seriosi: dincolo de faptul ca Grigore raspunde de jure, voi chiar credeti ca a fost ideea lui? Asta e mai greu de demonstrat. Eu cred ca acum este foarte ocupat cu planificarea urmatoarelor carti din Biblioteca Adevarul: “Critica ratiunii pure”, de Alexandre Dumas, “Cei trei muschetari”, de Ion Creanga si “Povestea porcului”, de Imannuel Kant.

BadPolitics anunta ca The Money Channel mai rezista, dupa patru ani de la lansare. Care se implinesc pe 1 mai:

Pare chiar uimitor ca aceasta televiziune de business a rezistat atata amar de vreme, nefiind deloc profitabila. De ce o mai pastreaza mogulul eolian? Poate pentru ca mai are ceva interese pe bursa sau prin zona de business si de ce nu, poate incearca chiar sa o vanda. Dar la ce audienta are, slabe sperante…

Oricum postul se confrunta cu ceva dificultati in ultima vreme, au fost dati afara mai multi oameni, fluctuatia de personal fiind mai mare ca oricand… de conditiile de munca nu mai vorbim, salarii tot mai mici, ore suplimentare, bani cu taraita…

Tot aceeasi publicatie electronica arata si ca inca nu se cunoaste motivul pentru care Hure il curteaza pe Puiu Popoviciu:

Mai nou, se pare ca un trio celebru al lui SOV, Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici si Claudiu Nedelcu s-ar fi intalnit cu Puiu Popoviciu miliardarul din Baneasa…

Ce ar putea sa vrea Hurezeanu de la el?

Bani, ca nu prea mai sunt prin trust, iar salariile dau batai de cap.

In toata nebunia controlului facut de ANAF, care nu se mai termina de vreo patru luni, goana dupa bani a devenit principala preocupare a celor din Realitatea.

Am o singura problema: cred ca il cheama Dragos Nedelcu. Dierk Zeigert este noul sef al grupului de televiziuni B1 TV si Vox News, anunta Tiberiu Lovin:

Dierk Zeigert va ocupa, începând cu data de 1 mai, funcţia de Director Coordonator al posturilor de televiziune B1 şi Vox News, numire aflată în acord cu strategia de dezvoltare a trustului din care acestea fac parte. După experienţa de cinci ani avută în România cu News Outdoor, aceasta este o nouă provocare, alături de o echipă formată din profesionişti. Mă voi implica direct în atingerea obiectivelor de business ale  companiilor pe care le voi coordona”, a declarat viitorul Director Coordonator al B1 şi Vox News.

Sechelariu da in judecata un blogger si-i cere trei miliarde daune morale, anunta ContraSens:

Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, l-a dat in judecata pe autorul blogului Aghiuta.com si-i cere despagubiri de trei miliarde de lei vechi pe motiv ca bloggerul i-ar fi lezat onoarea si demnitatea.

Printre altele, Dumitru Sechelariu se plange ca inclusiv sondajul (poll-ul) de pe blog i-a adus ofense.

Si ultima nazdravanie: in Romania se lanseaza o televiziune numita Program TV, asa cum ne anunta Mediafax:

Program TV, o nouă televiziune care va funcţiona ca un ghid de programe TV şi va furniza conţinut de tip teletext, vrea să se lanseze pe piaţa audiovizualului din România, potrivit documentelor depuse la CNA de deţinătorul postului, SC. Pro Management Group SRL din Bucureşti.

Share