home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). Ghiţoscarurile

Revista pres(arilor). Ghiţoscarurile

Share

Stau uneori şi mă întreb: cât de departe poate să meargă în absurd ceea ce se întâmplă acum prin unele redacţii? Sau cel puţin cu siguranţă într-una dintre acestea, la Realitatea TV.

Spectacol ca la Oscar vineri seară, la Realitatea TV, cu festivitate de premiere pentru ziariști, cu aplauze și plicuri pentru angajați.

Auzi, cu Eugen Chelemen amfitrion. Măi, mă laşi… Şi, pentru ca totul să fie ca în filmele cu proşti cu final neşteptat şi “va urma”, Sorin Ovidiu Vântu a ieşit azi cu declaraţia că Ghiţă a vrut să-l omoare.

Ziare.com

Dap, yeap, cum zic ăştia acum pe mess, sigur, aşa e, a vrut să-i omoare pe SOV şi pe Nelu Legiune, când se amuşinau pe holurile Realitatea TV echipele de bodyguarzi ale celor doi. E clar că agresorul atunci a fost Vântu, nu Ghiţă. Ce-a fost altădată nu ştim. Poate că vom afla.

Totuşi, îmi scapă filmul din care provine genul acesta de replici, făcute de un manager al unui post de televiziune care ar trebui să fie în general o prezenţă sobră şi reţinută, pre numele său Seba Ghiţă:

Cred că rolul naşului nebun i s-ar potrivi mai bine domnului Vîntu, decât lui Robert De Niro

În acest timp, CNA-ul britanic recomandă televiziunilor să nu mai difuzeze clipuri cu tentă erotică.

Defapt, la halul în care a decăzut presa occidentală, nu ar trebui să ne mirăm că astfel de porcării condimentează programele de televiziune, probabil pentru a mări audienţa posturilor, exact într-un moment în care Carl Bernstein spune că în Scandalul News of the World Rupert Murdoch ar semăna cu Richard Nixon, pentru că…

amândoi au apelat la acte infracționale, transformând niște infractori în jurnaliști

Ştim noi pe unii care au transformat jurnalişti în infractori, mai pe-aproape, prin Carpaţi.

Share