home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). Claudiu Săftoiu posibil preşedinte CA SRTV

Revista pres(arilor). Claudiu Săftoiu posibil preşedinte CA SRTV

Share

Claudiu Săftoiu a fost ales de Camera Deputaţilor preşedinte al CA SRTV, însă nu a putut fi numit de jure în funcţie din lipsă de cvorum. Secretul ar fi că mai mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi de această nominalizare au lipsit de la vot. Pe de altă parte, comisiile de cultură din Parlament au avizat favorabil în unanimitate noul CA al SRTV, din care nu face parte nici un reprezentant PDL.

Antena3

Iată componenţa: Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan şi Cristian Niţulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin şi Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi), Romina Surugiu (Preşedinţie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (angajaţii TVR).

Deşi nu i s-au repartizat locuri în Consiliul de Administraţie al SRTV, PDL propune trei persoane pentru acest organism: Radu Carp, Ioan Stanomir şi Andrei Postelnicu.

Stelian Tănase susţine că Radu Călin Cristea nu mai candidează la şefia SRTV şi se va duce să conducă Ştirile TVR.

Noul ministru al Culturii Puiu Haşotti şi ministrul Finanţelor Florin Georgescu propun o ordonanţă care ar obliga CA SRTV să vină cu un program de redresare a instituţiei.

Pentru derapajele sale din campania electorală, Antena 3 a fost amendată de CNA cu 50.000 de lei. Este vorba, de exemplu, despre emisiunea lui Ciutacu de sâmbătă, dinaintea alegerilor, în care a fost invitat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

În fapt, este vorba şi despre amendarea altor canale de televiziune din grupul SRTV pentru dezechilibrele din campania electorală. OTV, spre exemplu, a luat amendă 200.000 de lei. Cel mai interesant este că CNA va închide posturile care nu îşi plătesc amenzile.

La Giga TV, foştii angajaţi au asediat ieri televiziunea pentru a-şi recupera salariile.

News Corp., vorba unui prieten, se “împrăştie în trăgători”, scindându-se deliberat într-o divizie editorială şi una de entertainment.

Share