home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). Ana Birchall vs. Iosif Buble, 1-1, după recursul la Curtea de Apel Bucureşti

Revista pres(arilor). Ana Birchall vs. Iosif Buble, 1-1, după recursul la Curtea de Apel Bucureşti

Share

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Iosif Buble să-i plătească Anei Birchall numai 20.000 de euro, nu 70.000 de euro, cât decisese instanţa inferioară, Tribunalul Bucureşti. Sentinţa CAB poate fi atacată cu recurs la curtea superioară.

ObiectivBr

Despre acest caz de discreditare a jurnalismului am scris de la producerea lui, iar Buble a recunoscut măgăria. Ioska (pe care îl cunosc de pe când era documentaristul lui Carol “Kuki” Sebastian la Radio Mix, pe când acesta realiza emisiunea “România la Raport”, iar eu emisiunea “Bilanţ”) a publicat pe website-ul său un clip, cu o doamnă care face sex oral cu un domn.

Buble insinua că doamna din apropierea domnului este Ana Birchall, într-un moment politic în care aceasta era în cărţi pentru a deveni ministrul Justiţiei.

Colegul Daniel Todoran i-a luat lui Iosif un interviu, în care acesta a recunoscut implicit povestea, explicând că îl tăia grija de moralitatea Anei Birchall, în condiţiile în care nu demonstrase fără putinţă de tăgadă, după regulile jurnalismului, că în clip apare aceasta, precum şi care ar fi, în acest din urmă caz, relevanţa clipului.

Dan Suciu spune că a pierdut două treimi din salariu atunci când s-a mutat de la privat (TMC) la stat (Guvernul României) şi că a privit acest pas înainte ca pe o provocare în cariera sa de jurnalist.

Radu F. Alexandru nu vrea să-şi dea demisia din Parlament, cu toate că a fost desemnat membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Stelian Tănase nu mai vrea să facă emisiunea 3×3, pentru că nu doreşte să se lase condiţionat de un politician. Stelică Tănase are probleme cu plata banilor pentru realizarea serialului Bucureşti Strict Secret şi spune că vrea să renunţe la televiziune după încheierea acestuia.

Fiul magnatului media Rupert Murdoch, James Murdoch, a demisionat din funcţia de preşedinte al British Sky Broadcasting (BSkyB).

95 de jurnalişti sunt închişi în prezent în Turcia, mai mulţi decât în China sau Iran.

Share