home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). PDL se pregateste de sticla A3 si RTV

Revista presa(rilor). PDL se pregateste de sticla A3 si RTV

Share

Băsescu ii suceste pe PDL-isti, anunta Mediafax: Decizia privind participarea PDL la emisiuni TV trebuie reevaluată:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la întâlnirea cu Guvernul şi cu parlamentarii puterii, potrivit unei înregistrări difuzate de Antena 3, că decizia PDL ca democrat-liberalii să nu participe la emisiuni TV trebuie reevaluată, menţionând însă că trebuie puse şi condiţii televiziunilor.

Conform Daily Business, Money Express si Business Magazin sunt singurele publicatii tiparite de business care cresc:

Money Express, saptamanal editat de M & C Strategy Development si-a crescut audienta cu 8% in ianuarie 2009 – ianuarie 20010, comparativ cu valul anterior SNA, din octombrie 2008 – octombrie 2009, fiind citit de circa 38.000 de persoane in medie, pe aparitie.

Business Magazin, saptamanal din portofoliul editorului Publimedia si-a crescut numarul de cititori cu 6% in ianuarie 2009 – ianuarie 2010, fata de valul anterior SNA, urcand pana la 38.000 cititori in medie pe apartie.

HotNews da audientele presei scrise:

Libertatea isi pastreaza pozitia de cel mai citit cotidian central, urmat de tabloidele Click si Cancan si cotidianul sportiv Gazeta Sporturilor, potrivit ultimului val al Studiului National de Audienta, aferent perioadei ianuarie 2009 – ianuarie 2010.

Comparativ cu valul anterior al SNA, cotidianul Adevarul a urcat o pozitie, clasandu-se pe locul al cincilea, depasind Jurnalul National.

Brusc, presa incepe sa descopere argumente-surpriza, care vin in sprijinul tezei ca puterea greseste cand taie salariile bugetarilor si pensiile. Un contabil de la Radio Cluj ar avea, conform Ziarului Ring, un salariu monstruos. Daca citesti insa, textul nuanteaza:

Conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune câştigă la fel de bine ca şefii Societăţii Române de Televiziune. La capitolul anomalii, radioul public se poate mândri cu aceleaşi „bube” ca televiziunea de stat: inemnizaţii enorme, salarii cumulate, rude de gradul I angajate în subordine sau în alte instituţii de stat, creşterea lefurilor odată cu majorarea taxei radio şi a subvenţiei de la bugetul de stat.

Funcţionând în acelaşi regim de „societate comercială cu finanţare de stat” (?!), angajaţii SRR cu funcţii de conducere refuză să se încadreze în rândul bugetarilor. Mai mult, aceştia nu şi-au reînnoit declaraţia de avere în acest an.

Masurile de austeritate ii ating si pe jurnalistii de la Agerpres, anunta Tiberiu Lovin, citand un comunicat MediaSind:

Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti face un apel pentru toti angajatii de la Agerpres care vor fi afectati de masurile de criza anuntate de Guvernul Boc (n.r. ei sunt bugetari, spre desebire de salariatii din TVR si SRR).

“În aceste zile am aflat cu toţii despre intenţia guvernanţilor de a ne reduce cu 25% salariile  precum şi despre eventualitatea unor disponibilizări. În contextul creat, SJP porneşte de la premisa de a identifica şi negocia soluţiile optime care să prevină atât reducerea locurilor de muncă, cât şi diminuarea veniturilor salariale ale angajaţilor din Agerpres”.

Dumitru Sechelariu închide Fabrica de Hârtie de la Letea, anunta Petrisor Obae:

Fabrica de hârtie de la Letea va mai funcţiona zece zile, după care va fi închisă, a declarat proprietarul fabricii, Dumitru Sechelariu. Fabrica, spune Sechelariu, va intra în conservare.

~urmeaza

Share