Revista presa(rilor). Desant de moguli damboviteni la Chisinau

Share

Desantul mogulilor damboviteni la Chisinau – este numele articolului scris de Cosmin Pacuraru:

De ce este asa de mare inghesuiala de moguli in peisajul mediatic moldovenesc? Raspunsul il da chiar unul din ei, formuland teoria ca disolutia puterii statului ajuta mult in marile afaceri.

Adica marile afaceri pe care ei si le doresc cu statul din stanga Prutului… Nimic mai adevarat in Republica Moldova: statul este corupt si beneficiarii de imagine vor fi in special conducatorii acestuia, prin alianta cu patronii media.

Cred ca toata lumea realizeaza ca, pe o piata de 2,4 milioane de cetateni cu varsta de peste 16 ani, nu exista disponibilitati ale pietei de publicitate care sa sustina atatea canale media.

PUTEREA: Al cui e ziarul lui Vîntu? – se intreaba Dan Badea:

Observând că echipa editorială este cea asmuţită, în perioada 2007-2009, de Sorin Vîntu şi de mafia PSD-PNL împotriva lui Traian Băsescu şi a democraţiei din România, sunt obligat să mă îndoiesc de bunele intenţii ale patronului ascuns al noii publicaţii. După opinia mea, proprietarul puterii de hârtie este Vîntu. Sorin Ovidiu Vîntu.

Twitter şi Wikipedia l-au declarat mort pe Iliescu, anunta Impact News:

De câteva ore, pe platfoma de microblogging Twitter circulă  întrebarea “A murit Iliescu?”, propagată cu viteza luminii.

Unii au luat chiar în serios informaţia, în timp ce pagina de Wikipedia a fostului preşedinte a fost updatată, pentru scrut timp, cu data morţii sale.

Catavencu sustine ca Preşedintele ar vrea-o pe Culcereasă la TVR, dar ea are o reţinere:

Numele Rodicăi Culcer a fost vehiculat încă din ianuarie, ca posibilă şefă a TVR.

Nu ştim cine a fost zvonerul ştirii, dar răspîndacul este la rîndu-i un contracandidat al Culcereasăi.

Biografia ei este ca o Troie pe deplin conspirată, ce aşteaptă să fie dezgropată de sculele arheologilor istoriei recente.

Adrian Tudor scrie ca Realitatea FM e cel mai ascultat post de radio la CNA:

Cei de la CNA au făcut tot felul de statistici legate de activitatea lor de anul trecut. Unele dintre acestea se referă la monitorizarea emisiunilor de radio.

Ei bine, când a venit vorba de emisiunile de ştiri şi de dezbateri, Realitatea FM a stat cel mai bine.

Adicătelea, cei de la CNA au ascultat mai mult Realitatea FM decât Radio România Actualităţi şi Europa FM.

Despre lupta televiziunilor pentru audienta scrie Daily Business:

Pro TV, Antena 3 si Kanal D sunt singurele statii comerciale importante care au raportat o crestere a numarului de telespectatori in primul trimestru, potrivit datelor ARMA.

Informatiile vin in contextul in care toti jucatorii importanti au ales sa coboare tarifele la publicitate cu circa 10%-20% fata de anul trecut.

Tineriu Lovin a descoperit un Plagiat marca România liberă:

Dupa inca o relansare de insucces, Romania libera s-a gandit sa publice o bomba stiintifica: cum sa plagiezi din The New York Times, partenerul american pentru un supliment din ziarul condusa de Turturica.

Asadar, avem articolul original si copiuta. Nu este citata sursa si nu se spune ca e o traducere, cu toate ca un cititor le bate obrazul. In text e vorba despre ce poate face Google si nu stii. Uite ca stie sa descopere si furtul.

Se lansează Telenews, prima televiziune de știri pentru telefonul mobil, anunta Pagina de Media:

Jurnalistul francez de origine română Nicolas Don lansează, pe 19 aprilie, în parteneriat cu Orange, Telenews, prima televiziune de știri pentru telefonul mobil din România.

Postul, în prezent disponibil online, va oferi clienților Orange un jurnal de știri care va prezenta în cinci minute principalele evenimente ale zilei.

Secţiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri români, anunta Mediafax:

Două secţiuni ale site-ului cotidianului britanic Telegraph a fost ţinta unui atac informatic, lansat de un grup care se prezintă drept “Romanian National Security” şi care protestează faţă de remarci referitoare la “ţigani” şi o ediţie a emisiunii Top Gear, relatează The Guardian, în pagina online.

Share