Revista presa(rilor). Jimmy Cartianu e nehotarat

Share

Cartianu spune pentru Mediafax ca e posibil orice: si sa ramana la Adevarul, si sa plece:

A rămas ca după ce mă întorc din minivacanţa de Paşti să dau un răspuns. Mâine (miercuri, nr.) mă întorc în redacţie (…). Niciodată nu spun niciodată. Deocamdată sunt demisionar, dar este posibil orice.

, iar Peter Imre, noul conducator al afacerilor intergalactice din mass-media finantate de Patriciu, spune ca nu renunta la suplimente si la publicatii:

Domnul Adrian Halpert rămâne director editorial. Domnul Cartianu (redactor-şef, nr.) este aici. Au fost câţiva care au plecat şi acelora care au plecat le mulţumesc frumos, ştiu ei de ce au plecat. În momentele când sunt schimbări, ele provoacă nelinişti, care pot fi folosite în mod constructiv sau pot fi transformate în frică paralizantă.

citeste si: Cuceririle lui Peter Imre inainte de asaltul Adevarului (Academia Catavencu)

Oana Stanciulescu ar fi pe lista scurta pentru sefia Adevarul, sustine Agentia de Investigatii Media:

Pe postul de redactor sef ar urma sa vina Oana Stanciulescu, fosta sefa la Cotidianul lui Nistorescu. Dar si fosta consiliera personala a lui Ludovic  Orban, aflata intr-o relatie foarte buna cu Dinu Patriciu.

Oana a plecat din redactia de la Cotidianul on-line in urma cu cateva zile si ar fi urmat, conform acelorasi zvonuri sa se alature unui proiect al lui Sorin Rosca Stanescu, dar care ar fi urmat sa apara in septembrie-octombrie. Oana Stanciulescu a fost si la ziarul ZIUA, sub conducerea lui SRS, unde s-a ocupat de sectia politica.

Dinule, inchide Adevarul de pe-acuma: e mai eficient. Si am si o intrebare – daca tot ai idei suicidare: de ce nu l-ai adus pe Nistorescu?

Exista lebede negre, crede Cristi Dogaru, redactorul-sef de la Banii Nostri, care se pregateste sa plece de la aceasta publicatie-fantoma:

In ultima saptamana am scris in aceasta rubrica din postura de colaborator. N-am considerat util sa fac tam-tam pe baza noului statut, n-avea oricum legatura cu continutul textelor.

Fac precizarea acum, cand stirea cu subsemnatul a aparut si pe Reporter Virtual. Din pacate, fara nici o tusa personala, deoarece aflu cu uimire ca nu eram momentan “disponibil” pentru declaratii.

Ma rog, asta presupune ca cineva a incercat sa sune pentru o opinie ceea ce nu s-a intamplat sau ca Tiberiu Lovin m-a presupus “indispus”, a pus din graba aceasta presupunere intr-o ecuatie gen “indispus”=”indisponibil” si m-a lasat apoi, ca un bun crestin, sa-mi revin. Oricum, tin sa-i multumesc pentru acest moment trecator de glorie si maxima expunere.

citeste si Caderea unui trust de presa: Ce-a mai ramas din MediaOn, compania media a lui Bogdan Popovici (Daily Business)

Tibi Lovin l-a intervievat pe Peter Imre, care spune ca transfugii de la Adevarul au stiut exact ce fac:

Cei care au plecat au stiut exact de ce au trebuit sa plece. Din punctul nostru de vedere, al meu si al actionarului majoritar, nimeni nu trebuia sa plece. Evident in afara de managerul general cu care colaborarea a devenit neviabila.

Nu vreau sa comentez prea mult aceste plecari. In mod interesant au demisionat oameni din pozitii cheie, care in timpul discutiilor preliminare au vazut ca sunt posibilitati de imbunatatire a performantei.

A, si sa nu uit! S-a lansat Publika TV, un post de televiziune cu un studio mai mare decat cel de la Realitatea TV (cel putin asa pare a fi pe sticla), dintr-o tara mai mica decat Romania: Republica Moldova.

Probabil ca Vantu va lansa in sase luni Konfidentiala TV, cu un studio de emisie mai mare decat cel al Publika TV, intr-o tara mai mica decat Republica Moldova, avand capitala la Tiraspol. Se pregatesc republicile separatiste Osetia de Sud si Abhazia.

Sunt rau? Nu, nu sunt rau. As putea spune chiar, daca ma gandesc bine, ca sunt bland. Acest Sorin Vantu este o otrava nationala, de la care au pornit foarte multe dintre lucrurile rele care altereaza presa romana astazi. Dinu Patriciu nu face decat sa le continue, profitand de partia larga pe care a facut-o SOV.

Share