Revista presa(rilor)

Share

Noul Catavencu: Comunicat! Kamikaze, interzis pe rețeaua de difuzare a lui Vântu:

Rețeaua de difuzare a presei Acces Press, controlată de Sorin Ovidiu Vântu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze.

Ordinul către chioșcuri, transmis de administratorul rețelei, Liliana Spiridon, sună sec și abuziv:

“Începând cu data prezentei, vă aducem la cunoștință că este interzisă comercializarea în cadrul rețelei Acces Press a revistei Kamikaze”.

Televiziunea va beneficia cel mai mult de pe urma revenirii pietei de publicitate, anunta Wall-Street:

Rezultatele din ultimul trimestru al lui 2009 ar putea fi interpretate ca “semne bune pentru ce va urma anul acesta”, potrivit lui Ben van der Werf, managing director al Nielsen Global AdView, care insa a avertizat ca respectiva crestere s-a calculat comparativ cu ultimele luni ale lui 2008, cand economiile au fost lovite de criza financiara.

La nivel global, televiziunea a beneficiat cel mai mult de pe urma acestei reveniri, urmata de radio. Printul a ramas cel mai afectat dintre medii.

Ion Cristoiu scrie in Q Magazine despre sindromul pe care l-a vazut de destule ori la mogulii de presa de-a lungul timpului:

Există în lumea bună a presei un obicei prost. Mulţi dintre cei ce se cred autorităţi în ziare şi televiziuni angajează rubrici, emisiuni intervenind la mogul.

Victimă a sindromului Sunt banii mei, ce p… mea!, mogulul pune mîna pe telefon şi impune colaborarea persoanei respective peste capul conducerii editoriale.

La vîrsta mea, îi ştiu destul de bine pe mogulii  presei noastre. Pe vremea cînd făceam gazetărie, unii dintre ei se ocupau cu bişniţa sau cu schimbul valutar pe şest. Cu toate acestea, n-am angajat niciodată un contract de colaborare direct cu mogulul.

Zig-zag de la Antena 3 s-a născut graţie ofertei făcute de Sorin Oancea. La Jurnalul naţional am scris în urma unei înţelegeri cu Marius Tucă. Am discutat oferta de a colabora zilnic la Ring cu Florin But, redactorul şef-adjunct.

Ultimul mohican paraseste Romania Libera, anunta Tiberiu Lovin:

Dupa presiuni puternice din partea conducerii editoriale, Eliade Balan, redactorul sef adjunct coordonator de la Romania libera, va incheia maine conturile cu ziarul pentru care a lucrat 29 de ani. Tot maine va pleca un alt reporter din garda veche: Bogdan Adam.

Stire horror data de Petrisor Obae – Dan Bucura senior editor la EvZ:

Jurnalistul Dan Bucura, fost Gardianul, va fi senior editor la Evenimentul zilei. Statutul lui Bucura va fi de colaborator, a declarat Claudiu Şerban, director general Editura Evenimentul zilei şi Capital.

Dan Bucura este masturgicraporul de euglene verzi care in plina campanie electorala a lansat dinspre Gardianul mizeria aia de clip video falsificat, in care se vedea cum Basescu-cel-Rau pocnea peste obraz un biet copilas nevinovat. Cum, Doamne?

Cum poate sa ajunga la EvZ un astfel de infractor de presa pe deplin consemnat printre jurnalisti? Daca astfel de diversionisti de meserie au ajuns la fosta “Bulina Rosie”, aceasta si-a castigat dreptul la subiectivitate si voi urmari cu atentie ce porcarii lanseaza Bucura din noua sa postura.

Iulian Comanescu a facut un interviu cu Dan Turturica de la Romania Libera.

Instanta i-a dat lui Andrei Iucinu Tinu dreptul la trei optimi din actiunile “Adevarul”, anunta Daily Business:

Andrei Iucinu Tinu – fiul nelegitim al ziaristului Dumitru Tinu care a decedat intr-un accident rutier – are dreptul la trei optimi din actiunile ziarului “Adevarul”, potrivit deciziei de luni a Tribunalului Bucuresti, care a respins contestatia fiicei si sotiei jurnalistului.

Nu-i Haiti, e Tahiti, nu e Times, e Trombon, anunta Agentia de Investigatii Media:

Site-ul care a innebunit planeta cu pseudoştirea ca Armata Română a trimis soldaţi şi ajutoare în Tahiti în loc de Haiti a fost nevoit sa isi schimbe numele din times.ro in trombon.ro.

La presiunea publicatiei Times, site-ul a renuntat la numele care l-a consacrat in favoarea unuia mai apropiat de profilul asumat. O scurta perioada, cei care bat adresa times.ro vor fi redirectionati la trombon.ro.

~urmeaza~

Share