Revista presa(rilor)

Share

Presa in cazul Voicu – este titlul dat de Catalin Tolontan unei microanalize privind cele doua tendinte de comentariu asupra aparitiei unor stenograme din convorbirile telefonice ale senatorului PSD Catalin Voicu. Aceste stenograme sunt secrete, pentru ca se refera la o ancheta in curs a procurorilor, asa ca spiritele sunt foarte incinse. Sa vedem ce spune Tolo:

Publicarea de catre Hotnews a “stenogramelor Voicu” propune o disputa asupra cailor si mijloacelor pe care presa le utilizeaza in dosarele delicate. Reprosurile au urmat, in general, doua directii:

1. Media incomodeaza cercetarile penale daca publica date dintr-un dosar in derulare. […]

2. Publicand stenogramele, presa faciliteaza linsajul de imagine al celor care au purtat convorbirile si influenteaza viitoarele procese. […]

HotNews: Procurorul general al Romaniei: Am declansat verificari cu privire la scurgerea in presa a informatiilor din dosarul Voicu:

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca s-a declansat o verificare interna cu privire la scurgerea in presa a stenogramelor din dosarul senatorului Catalin Voicu, informeaza Agerpres.

“In acest caz s-a declansat o verificare pentru a afla cum bucati din referatul intocmit de procurori au aparut in presa”, a spus Kovesi, la TVR.

Laura Codruta Kovesi a mai precizat ca problema scurgerilor de informatii catre presa este una dintre problemele pe care a incercat sa le rezolve in mandatul sau.

“Scurgeri de informatii din interiorul institutiei catre exterior vor exista mereu. Exista un ordin al procurorului general prin care toti procurorii trebuie sa aiba acceasi conduita in relatia cu presa”, a precizat Laura Codruta Kovesi.

Pagina de Media anunta ca Miliardarul rus Alexander Lebedev va cumpăra The Independent, în mai puțin de 24 de ore:

Achiziția ziarelorThe Independent și The Independent on Sunday de către miliardarul rus Alexander Lebedev va fi anunțată în mai puțin de 24 de ore, potrivit Gavin O’Reilly, proprietarul grupului de presă Independent News & Media (INM), relatează MediaWeek.com.

Si iata ce anunta Mediafax: Miliardarul rus Alexandr Lebedev a cumpărat ziarul The Independent cu o liră sterlină:

Achiziţionarea ziarului The Independent, care vinde în pierdere, dar şi a suplimentului acestuia, The Independent on Sunday, este cu atât mai surprinzătoare, cu cât se produce la scurt timp după ce miliardarul Lebedev a preluat şi publicaţia Evening Standard, în ianuarie, pentru suma de o liră sterlină.

Recent, miliardarul rus a dat garanţii că va investi câteva milioane de lire sterline în cele două ziare.

TVR, în pragul falimentului cu o gaură financiară de peste 12 milioane de euro. Sau poate chiar mai mult, avertizează liberalul Dan Mihalache, citat de Ziua Online:

“Dincolo de asaltul care va urma asupra Consiliului de administraţie, TVR rămâne o eternă problemă, un never ending story al tranziţiei româneşti.

Dacă ne uităm la bilanţ, dincolo de fluctuaţiile pe care fiecare putere politică le-a impus asupra conducerii instituţiei, constatăm că el consacră regresul sau chiar falimentul televiziunii publice

(…) Gaura financiară acumulată după mandatul lui Valentin Nicolau, care a fost de departe cel mai bun manager economic al postului public de televiziune, se cifrează astăzi la valori astronomice, undeva în jur de 50 milioane RON, adică peste 12 milioane de euro, daca n-o fi cumva mai mult”, scrie fostul deputat social-democrat pe blogul său.

Principala problema a acestei informatii este insasi sursa ei: “liberalul” Dan Mihalache.

Share