Revista presa(rilor)

Share

Patriciu vrea să-şi facă o corporaţie media internaţională; discută cu Peter Imre şi cu mulţi alţii, anunta Mediafax:

“Nu se poate vorbi despre nimic, pentru că este vorba despre un plan pe care o să-l anunţăm la vremea respectivă. Nu are nicio legătură chestia asta cu Adevărul Holding. Este vorba despre investiţiile mele internaţionale în media, o corporaţie care se va numi East European Media”, a spus Dinu Patriciu, adăugând că nu poate dezvalui despre ce investiţii internaţionale este vorba.

Si o veste foarte proasta, data de aceeasi agentie: Jurnalistul Mile Cărpenişan, internat la Timişoara, are nevoie de sânge A2 pozitiv.

E in soc septic.

Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, Mile!

Pentru care scot in fata poza cu confratele meu, care mi se pare mai importanta decat mufa lata si tepoasa a lui Dinu Patriciu.

citeste si:
Pentru Mile Cărpenişan (Jurnalul National)

Să-l ajutăm pe Mile! (Andi Laslau)
Jurnalistul Mile Cărpenişan, în stare foarte gravă la spital (Impact News)

Marius Ghilezan anunta: Dan Mihalache – propunerea PNL pentru Consiliul de Administraţie al TVR? Horror:

Ţuţerul lui Crin Antonescu, Dan Mihalache, după ani de ucenicie prin FSN, azi ajuns profesor la catedra de profitologie, cică s-ar lăsa convins greu, dar s-ar lăsa, să fie candidatul PNL pentru CA al TVR.

Omul a muncit pe plantaţia lui Crin şi acum trebuie să fie răsplătit, murmură sursele din Aviatorilor. Că doar nu şi-a scuipat, onorabilul în zadar bojocii pe fişte ce canal media.

Vechilul are o vechime de aproape nouă luni şi merită să ocupe fotoliul Didei Drăgan, care nicio cântare nu a tras klumea.

Mihalache măcar ştie să trâmbiţeze slagărul la zi. A urlat la AZI, la flaşneta lui Iliescu, apoi la APR-ul lui Meleşcanu, pentru a face o haltă mai lungă prin PSD, iar acum e cu geanta cu tot la PNL.

Cine mai ştie pe unde îl mai găsim după alţi cinci ani. La lecţia traseismului e as. El ştie că doar boul e consecvent. Astfel de oameni reprezintă modele de reuşită în politica dâmboviţeană.

Am o poveste de spus cu Dan Mihalache. Una care confirma ce spune Marius.  Pe vremea cand era prin aparatul de partid/stat al PSD, sub Sultanatul lui Adrian Nastase, iar eu eram angajat la oficiosul PSD, “Gardianul”, acreditat pe Guvern, stateam multe-multe ore in sir in Palatul Victoria.

Si, pentru ca tot stateam, vorbeam. Si acolo se formase un grup de prieteni, care vorbeau foarte multe si foarte multa politica. Opiniile si orientarea mea politica erau aceleasi ca si acum. Mi le exprimam fatis, fara nici o retinere, in fata confratilor mei.

In acele vremuri, era mult, mult mai abject sa tii cu Nastase sau cu PSD, asa ca aveam mult mai multe in comun cu unii oameni cu care am acum mult mai putine in comun.

Inserat printre noi, uneori, cand era sedinta de Guvern, statea la tigarele, pe deplin consemnat (sau cel putin asa credea el) Dan Mihalache si asculta, zambind subtire, ce vorbeam.

Pe atunci, politrucul era in PSD. Azi este in PNL. Maine poate ca va ajunge in PD-L, ori poate in PRM, oriunde bate vantul politicii si este nevoie de serviciile sale. Vladimir Bukovski numea genul acesta de oameni “contactori politici”.

Reducere de grup la cumparea unei locuinţe, anunta Ziua Online:

Doisprezece jurnalişti vor beneficia de reduceri de până la 30% la cumpărarea unei locuinţe, din partea dezvoltatorilor expozanţi la târgul imobiliar tIMOn, care motivează discountul prin faptul că achiziţiile s-au făcut “la pachet”.

“Ne-am dat seama că jurnaliştii se află într-o situaţie specială faţă de alţi cumpărători de locuinţe, mai ales datorită contractelor pe drepturi de autor care le îngreunează aprobarea de credite la bancă, dar şi datorită multitudinii de informaţii la care au avut acces de-a lungul timpului, care îi fac să fie reticenţi şi să caute cu mai multă atenţie atunci cnd vor să achiziţioneze o locuinţă”, a explicat Vlad Vlăsceanu, directorul târgului, potrivit NewsIn.

Desigur, este vorba despre jurnalisti care, in aceasta perioada de criza, au un venit stabil.

Ion Cristoiu ramane consecvent cu propria sa imagine facuta din contradictii, perfect legata de ceea ce am scris despre el ieri si ii declara lui Tiberiu Lovin ca ar pleca odata cu Cornete de la Adevarul Holding:

Ion Cristoiu mi-a dat un telefon pentru a-mi declara ca daca managerul general de la Adevarul este inlaturat atunci e foarte posibil sa renunte la toate contractele cu holdingul lui Patriciu.

“Eu nu am facut contract cu mogulul, ci cu Razvan Corneteanu. In siuatia in care el nu va mai fi, atunci este foarte posibil sa reziliez toate contractele cu holdingul Adevarul”, mi-a marturisit Ion Cristoiu.

Ma bucur ca Marian Garleanu a castigat in sfarsit procesul cu Romania Libera, asa cum anunta Reporter Virtual:

Justitia a dat inca o data dreptate unui angajat concediat abuziv de conducerea societatii R, editorul Romaniei libere. Restructurat in aprilie 2009 pe motive economice, Marian Garleanu a castigat saptamana aceasta procesul cu ziarul pentru a doua oara.

Initial jurnalistul primise o decizie favorabila, iar sentinta a fost executata silit prin plata salariilor si a altor drepturi pana la 1 august 2009.

La scurt timp, dosarul a fost trimis spre rejudecare, iar acum a castigat din nou reporterul RL. In total,  ziarul trebuie sa-i plateasca cateva sute de milioane de lei si sa-l reincadreze pe functie.

Interviu cu Dan Cristian Turturica pe Pagina de Media. Iata ce spune fostul jurnalist, acum boss la Romania Libera, in ziua in care e gata-gata sa ii plateasca banii datorati lui Marian Garleanu, dand in Adevarul Holding, cel putin la fel de vinovat fata de jurnalisti pentru purtare samavolnica in relatiile cu acestia:

Nu vrem să ne păcălim singuri, pentru că este o minciună. A da ziar la pachet cu o carte bună, ieftină, îţi poate induce păreri greşite despre propriul tău produs de bază, care este ziarul.

Se poate spune că eşti mai bun decât eşti, îţi poate adormi simţurile, te poate face mai leneş şi te poate face, în ultimă instanţă, să îţi ignori misiunea de bază, care înseamnă a fi un ziar de calitate.

Google se pregăteşte să intre pe TV, informeaza Impact News:

Compania Google se pregăteşte să-şi facă intrarea pe piaţa televiziunii online, conform unui articol publicat joi în cotidianul New York Times şi lucrează deja la dezvoltarea de materiale şi programe în acest scop alături de companiile Intel, Sony şi Logitech, informează AFP.

Dan Badea scrie: Între ei, mafiotii: Cătălin Voicu înfierat de Bogdan Chireac la televiziunea lui Sorin Ovidiu Vîntu:

Şantajistul Chireac, milionar în euro tocmai datorită practicilor de tip mafiot folosite în paralel cu activitatea lui de jurnalist acoperit, era penultimul din breaslă (ultimul fiind Roşca Stănescu, la egalitate cu Cornel Nistorescu) care putea să-şi permită a vorbi despre Voicu.

Sau, la fel, tonomatul Ursu. Cu toate astea însă, Chireac a croncănit anti-mafie pe postul lui Vîntu, convins fiind că tespectatorii români sunt atât de proşti încât nu vor schimba canalul.

Cosmin Pacuraru crede ca jurnalismul de redactie naste monstri:

Jurnalistii nu-si mai fac meseria, fiind transformati in gazde ale unor ilegitimi in a deschide gura (comentatori, analisti, fini observatori). Subiectele alese sunt irelevante pentru omul de rand.

Tratarea subiectelor este facuta in sensul de a manipula si de a creea confuzie. Acelasi subiect este preluat de la o zi la alta si de catre alte canale media, fara a explica contextul.

Invitatii sunt alesi in functi de ceea ce se doreste a se spune pe post, sau probabil ca fac tot posibilul pentru  spune ce prinde bine pentru postul respectiv pentru a fi inviat si ala data.

Moderatorii si realizatorii de talk-show-uri nu pot iesi din rutina acasa – redactie, fiind totalmente rupti de contactul cu omul din strada, chit ca mimeaza acest lucru, prin mutarea emisiunii in strada sau piata.

(Va rog sa observati ca nu am spus nimic de moguli si ordinele lor)

Share