Revista presa(rilor)

Share

Cotidianul La Dernière Heure a apărut în versiune 3D, anunta Mediafax:

Cotidianul belgian La Dernière Heure a apărut pe piaţă, marţi, într-o variantă experimentală 3D, fotografiile şi reclamele din publicaţie fiind vizualizate în relief graţie unor ochelari stereoscopici inseraţi în această ediţie, care marchează o premieră în Belgia şi, totodată, în Europa.

Si tot aceeasi agentie de presa anunta ca Reuters a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn:

Agenţia de presă britanică Reuters a cerut falimentul societăţii Realitatea Media SA şi agenţiei de presă NewsIn, care fac parte din trustul de media Realitatea – Caţavencu, prin două acţiuni înregistrate la Tribunalul Bucureşti, în data de 5 martie.

Cele două dosare au fost înregistrate de societatea Reuters SA la Tribunalul Bucureşti pe 5 martie. Obiectul dosarelor este “procedura insolvenţei”.

Kamikaze – asa se numeste noua publicatie lansata de cei plecati de la Academia Catavencu, tot conform Mediafax:

Foştii jurnalişti de la Academia Caţavencu, care au părăsit echipa săptămânalului la începutul lui martie, lansează, săptămâna viitoare, revista Kamikaze, într-un tiraj de 60.000 de exemplare şi la preţul de 2,5 lei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Prisăcariu.

“Vom lansa (revista, n.r.) săptămâna viitoare. Încă nu ştim ce zi de apariţie va avea, e o discuţie pe tema asta. Revista va avea un tiraj de 60.000 şi va fi disponibilă la preţul de 2,5 lei”, a precizat Prisăcariu.

Publicitatea online va depasi printul in 2010, arata Daily Business:

Un studiu publicat de compania americana de cercetare si consultanta Outsell arata ca in 2010 sumele cheltuite de advertiseri pe publicitatea online le vor depasi pe cele din print, in SUA, potrivit Forbes.

Avansul online-ului vine in contextul in care publicitatea digitala va inregistra anul acesta o crestere de 9,6%, potrivit sursei citate.

Din cele 368 de miliarde de dolari reprezentand bugetele de publicitate care urmeaza sa fie cheltuite in 2010, 32,5% vor fi atrase de publicitatea online, in timp ce printul isi va adjuca 30,3%.

Impact News informeaza ca PSD o vrea pe Andreea Creţulescu la TVR:

În condiţiile în care e tot mai sigur faptul că raportul TVR pe anul 2009 nu va trece de Parlament, partidele se gândesc deja la oamenii pe care îi vor propune pentru Consiliul de Administraţie. Printre aceştia se numără şi Andreea Creţulescu, în calitate de reprezentant al PSD.

O astfel de nominalizare nu surprinde pe nimeni, în condiţiile în care fosta moderatoare de la Realitatea a lucrat în timpul campaniei prezidenţiale pentru social-democraţi. Conform surselor noastre, chiar Victor Ponta este cel care a propus-o pentru această funcţie.

Omul lui Vîntu a încercat să-i scape pielea lui Geoană, sustine Curentul:

Suspendarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, a luat ieri o întorsătură ciudată ca urmare a strategiei folosite de   chestorul Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, în cadrul Biroului Permanent (n.r. – BP).

Ioan Chelaru, om de casă al lui SOV şi probabil prieten de SPA cu Geoană, a cerut în şedinţa Biroului Permanent scoaterea de pe ordinea de zi a cererii de revocare depuse de senatorii democrat-liberali.

Profitând de majoritatea pe care alianţa ad-hoc  PSD-PC-PNL o are în cadrul Biroului Permanent a reuşit ca, prin votul senatorilor, să-i salveze scaunul şefului său pentru moment, prin retragerea cererii depuse de grupul senatorilor PD-L.

Share