Revista presa(rilor)

Share

Evenimentul Zilei trateaza si el subiectul plecarii catavencilor pentru a fonda o noua revista. Pentru “jurnalistii tineri” de la noua publicatie vorbeste tot Mircea Toma:

Pe mine oferta m-a tentat. Vreau să plec într-un loc unde să pot scrie despre Roşia Montana. (…) Am simţit cenzură şi presiuni, ne-am bătut cu ele.

Sa-l credem? Marius Ghilezan crede altceva:

O parte a redacţiei Academia Caţavencu a anunţat azi că doreşte să plece, în frunte cu Mircea Toma, acuzând cenzura practicată mai ales în campania electorală.

Ce e important de amintit, că săptămânalul de moravuri grele a fost la început a celor 9 fondatori, printre care şi Mircea Dinescu. S-a vândut ca la morişcă de mai multe ori.

Odată ajuns în barca lui Sorin Matei, băieţii s-au făcut luntre şi punte de au adus bunăciunea înapoi la acţionari. Apoi i-au vândut revista de scrieri grele lui Sorin Ovidiu Vântu de două ori. Cum de două ori.

Păi explicaţia mi-a dat-o mai demult Doru Buşcu, director ab initio al Academiei Caţavencu: “Atât l-au atacat în revistă încât s-a săturat şi a cesionat părţile strigând: “Luaţi-mi piatra fierbinte din mână!”

Apoi, băieţii în luptă pentru castelele de pe Valea Loarei s-au mai dat de două ori peste cap şi iar i-au vândut Mogulului. Acum se dă stingerea când SOV-ul nu mai bagă bani. Asta e (i)realitatea.

Iaca vorbesc Morar, Istodor, Mardale şi Moţoc pentru Mediafax. Ia sa videm ce zice, de exemplu, Eugen Istodor:

Problemele de anul trecut nu există. Anul trecut, ca şi în ultimii zece ani, au avut revista în mână. Locomotiva a fost la ei. Puteau să bage şi să scoată orice material. Deciziile nu s-au făcut pe din dos.

Chiar mie mi s-a spus acum doi ani că nu intră un interviu. Există momente în viaţa editorială când există astfel de cenzură, care se numeşte înţelegerea contextului. Materialele lor au intrat în ziar, au fost amânate de la publicare, dar au intrat

Aha, interesant, deci asa se numeste: intelegerea contextului. Bun, bine ca am aflat. Hai sa aflam si ce zice tot pentru Mediafax insusi SO Vantu despre cei plecati:

Nivelul domniilor lor pentru revista Academia Caţacvencu era discutabil. Academia Caţavencu era o revistă de umor, eu o cumpăram pentru că îmi plăcea. A devenit extrem de încrâncenată şi exprima anumite frustrări.

De la revista presei despre ce se mai intampla la Academia Catavencu trecem la revista presei despre ce se mai intampla la Academia Catavencu. “Trustul Realitatea-Catavencu a inceput sa incurce primele cu salariile“, anunta Agentia de Investigatii Media:

Ziaristii de la Academia Catavencu, fiind pe mare fuga sa paraseasca redactia lui Sorin Ovidiu Vantu, s-au apucat sa publice stiri dupa ureche. Dar prezentate ca investigatii beton.

Cum in Biroul de Investigatii bate Vantu, iar reporterii nu si-au luat lefurile, au inceput sa incurce primele cu salariile. Au publicat un material cu “prietenul” Sanatatii, Attila Cseke, care ar fi marit primele cu 600.000 de lei la Casa de Asigurari Bucuresti. In plina criza.

Patronul Curentului, trimis in judecata pentru pagube de doua mil. dolari la RAFO“, anunta ContraSens:

Mihai Iacob, patronul ziarului “Curentul”, a fost trimis in judecata pentru o paguba de 135 miliarde lei provocata RAFO Onesti prin neplata unor produse petroliere pe care societatea DRAMIRAL le-a achizitionat.

Dosarul sau a fost inaintat instantei dupa ce Iacob a refuzat in repetate randuri sa se prezinte la DIICOT, pretextand ca este bolnav. Expertiza medico-legala efectuata la Institutul Mina Minovici a stabilit insa ca nu prezinta afectiuni care sa-l impiedice sa participe la fazele de cercetare penala.

Reporter Virtual informeaza ca “Turturică îi aruncă-n stradă pe cei mai vechi fotoreporteri de la România liberă“:

Fotoreporterii Romaniei libere Andrei Dumitru si Florin Eşanu au fost anuntati de ieri ca se renunta la serviciile lor, dupa ce initial li s-a comunicat ca le-au fost taiate drepturile de autor.

Cei doi lucreaza pentru ziar de 20 de ani, respectiv 16 ani, si se alatura celor doi jurnalisti restructurati de la sectia economic in urma cu o saptamana.

Share