Revista presa(rilor)

Share

Bugetele advertiserilor nationali pentru titlurile locale au scazut cu 90%“, anunta Financiarul:

Vremuri foarte grele pentru titlurile locale si in 2010, dupa ce publicitatea atrasa de la clientii nationali s-a redus in prima luna din an cu 90% fata de perioada similara din 2009.

In ceea ce priveste clientii locali, acestia si-au redus bugetele cu 10% fata de ianuarie anul trecut. Astfel, jumatate din publicatiile locale ar putea sa dispara in acest an, decla­ra vicepresedintele Asociatiei Patro­na­le a Editorilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu.

La sfarsitul anului trecut, vice­presedintele Asociatiei Patronale a Edi­torilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu, anunta ca niciun titlu din presa locala auditat BRAT (Biroul Roman de Audit Tiraje) nu a dat faliment, insa situatia ar putea fi dramatica in 2010, cand esti­meaza ca vor mai rezista pe piata doar jumatate din cele care au incheiat 2009.

Ion Cristoiu semneaza in Ring editorialul “Falimentul presei frigide“:

Dispreţuind presa orientată cu faţa către cititor ca fiind tabloidă, ziarişti precum cei care au condus “Evenimentul zilei“ sunt responsabili de criza actuală a presei.

Pentru că actuala criză a presei s-a ivit din practicarea pe banii altora a unei gazetării fără talent. Noul proprietar al ziarului declară că va păstra echipa care a condus până acum redacţia. Dacă aşa va fi, îi putem spune de pe acum că aruncă banii pe fereastră.

Ziarul Financiar titreaza ca “New York Times a revenit pe profit anul trecut, dupa taierea unor cheltuieli“:

Cotidianul american New York Times a revenit pe profit in anul 2009, in pofida scaderii cu 17% a veniturilor. Ameliorarea a survenit dupa un plan drastic de reducere a cheltuielilor cu 475 de milioane de dolari.

In 2008, compania care editeaza ziarul avusese o pierdere neta de 57 de milioane de dolari, in timp ce in 2009 castigul net a fost de 20 de milioane de dolari, scrie Le Figaro.

Pagina de Media remarca faptul ca “Evenimentul zilei interzis la Realitatea TV după vânzarea către B1“:

Postul Realitatea TV nu va mai cita informații din Evenimentul zilei. Potrivit unei comunicări interne a șefului postului, Cătălin Popa, Evenimentul zilei nu mai este “o sursă credibilă“, după ce ziarul a fost cumpărat de Bobby Păunescu.

Șeful Realitatea TV are suspiciuni că informațiile din Evenimentul zilei sunt orientate pro PDL. Doar în situații excepționale, informațiile din Evenimentul zilei pot fi citate pe postul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Si, in sfarsit, doua stiri de la Reporter Virtual: “Mesaj intern: reorganizare la Kanal D” si “Marius Hagger: Libertatea nu se vinde“:

Astazi, pentru a linisti spiritele, Marius Hagger, managerul general de la Ringier Romania, le-a comunicat angajatilor de la Libertatea ca ziarul nu este de vanzare, asa cum a spus si vineri.

Replica venita dupa informatia publicata pe Reporter Virtual ca Patriciu a fost vineri in Elevetia pentru a negocia cumpararea tabloidului, apoi de stirea unui cititor ca afacerea a fost incheiata.

Pentru nelinistea celor de la Libertatea, le comunic ca Hagger nu conteaza in aceasta ecuatie, asa cum nu a contat nici cand publicatiile Evz si Capital au fost vandute.

Share