home EVENIMENT, POLITICA Regele Mihai i-a retras lui Nicolae calitatea de principe

Regele Mihai i-a retras lui Nicolae calitatea de principe

Share

Majestatea Sa Regele Mihai al României i-a retras nepotului său, Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

În comunicatul Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai a afirmat, cu trimitere directă la Nicolae, că Familia Regală și societatea românească din vremurile “care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta” vor avea nevoie de o cârmuire “sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”.

Carevasăzică, fostul Principe Nicolae, devenit acum probabil Nicholas Medforth-Mills, a călcat cumva strâmb sau poate că doreşte să se dedice vieţii sale personale, care nu are legătură cu exigenţele unei vieţi de principe moştenitor şi alteţă regală.

Potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României, notează Flux24.

Redăm mai jos Comunicatul Casei Regale a României:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Citeşte şi
~Filat si Ghimpu, front comun pentru limba romana~Andreea Vass si Marius Necula, favoriti pentru Ministerul
Ion Cristoiu a realizat un lung interviu cu Prinţul Nicolae, plin de lucruri interesante, care
Cineva încearcă la greu să matrafoxeze imaginea prinţului dezmoştenit Nicolae de România şi aproape că
A repărut contul de Facebook al prinţului dezmoştenit Nicolae Mihai de Medforth Mills, despre care
Contul de Facebook al prinţului Nicolae a dispărut fără urmă inexplicabil şi pe Facebook se
Din toamnă, evenimentele şi dezvăluirile apărute l-au transformat pe tănârul Nicolae Mihai, nepotul Regelui, într-un
Prinţul dezmoştenit Nicolae de România a adresat un scurt şi sugestiv mesaj de Anul Nou
La câteva luni după ce a fost exclus din linia dinastică, Prinţul Nicolae se dovedeşte
AS Principele Nicolae ar fi fost înlăturat din linia succesorală la Tronul României după ce
Anunţul Casei Regale asupra scoaterii Prinţului Nicolae din succesiunea dinastică a dus la cele mai
Share