home EVENIMENT, POLITICA Uncheşelu în concediu, Ponta premier încă o săptămână

Uncheşelu în concediu, Ponta premier încă o săptămână

Share

Conform ultimelor informaţii publice, Jean Uncheşelu, procurorul de caz din Dosarul Turceni – Rovinari, este în concediu.

Victor Ponta a revenit din concediu, la muncă, dar stă cu sabia DNA, manevrată de procurorul Uncheşelu, deasupra capului. Există informaţii bine documentate că premierul deja şi-ar fi redactat demisia, cu motivaţie legată de Codul Fiscal.

La finalul acestei luni, Codul Fiscal, retrimis Legislativului de preşedintele Klaus Iohannis, ar trebui rafistolat de majoritatea parlamentară.

Conform Constituţiei, indiferent ce face Uncheşelu, chiar dacă la sfârşitul acestei luni PSD trimite la Cotroceni (dacă reuşeşte acest lucru) Codul Fiscal plin cu michi-mauşi şi purceluşi, Iohannis este obligat să-l promulge.

Aşadar, miza se mută în altă parte: dacă PSD mai are sau nu majoritatea parlamentară necesară să treacă acest proiect de lege prin Parlament în forma pe care şi-o doreşte.

Dacă actul normativ nu trece de Legislativ şi Ponta mai e prim-ministru, ar putea să demisioneze. Ar fi o ieşire igienică. Dar, dacă e să dăm crezare altor surse, Jean Uncheşelu l-ar aştepta la DNA pe Ponta cu noi provocări.

Între timp, cine poate chiar se distrează – dacă te mai poţi distra când vezi capul umflat, de om stresat al lui Ponta vorbind politică ba de la PSD, ba de la Palatul Victoria.

Share