Cine e Hashim Thaci. Cine l-a credibilizat (The Guardian via ZiaristiOnline)

Share

Prim-ministrul kosovar Hashim Thaçi a fost identificat ca unul dintre pestii cei mai mari in crima organizata din tara sa, conform unui raport al serviciilor secrete militare occidentale, care au ajuns pe mana jurnalistilor de la The Guardian.

foto: The Guardian Online

fotoinfo: Kosovo’s Prime Minister Hashim Thaci identified in secret Nato reports as having involvement in criminal underworld. Photograph: Valdrin Xhemaj/EPA

Documente clasificate NATO, care sunt din categoria “Secret”, indica faptul ca Statele Unite si alte puteri occidentale care au sprijinit guvernul kosovar aveau de mai multi ani  informatii amanuntite asupra conexiunilor dintre Thaci si crima organiza.

am mai scris si asta Kosovo, sarbii, maghiarii si noi (Ziarul de Vrancea)

Ele au mai identificat de asemenea si un alt politician de top din Kosovo ca avand legaturi cu mafia albaneza si au ajuns la concluzia ca acesta exercita un considerabil control asupra lui Thaçi, care inainte a fost liderul gherilei separatiste albaneze din regiunea Kosovo, UCK.

citeste aici raport integral Crimele, rapirile sarbilor si traficul de organe al mafiei UCK din Kosovo patronate de Hashim Thaci. RAPORTUL integral al lui Dick Marty prezentat la Consiliul Europei (ZiaristiOnline)

Clasificat “USA KFOR”, aceste informatii secrete ofereau date detaliate despre retelele de crima organizata din Kosovo, bazandu-se pe rapoarte ale serviciilor secrete occidentale si ale informatorilor.

Raspandirea geografica a bandelor criminale din Kosovo este prezentata detaliat, cu detalii ale familiilor mafiote si legaturilor de afaceri pe care le au acestea… citeste tot aici

Share