Realitatea Media, aproape afara din Casa Presei

Share

Regia Autonoma “Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) a somat Realitatea Media sa-si plateasca o datorie calculata la 758.482 de lei, amenintand ca, daca nu va plati in zece zile, RAAPPS va introduce “actiune in instanta pentru pretentii si evacuare”, se arata intr-o notificare transmisa companiei, preluata de HotNews.

Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie de la Realitatea Media, a declarat pentru HotNews.ro ca incearca sa obtina o pasuire de la RAAPPS din cauza blocajelor financiare “din tot sistemul”. “Ne vom plati insa datoriile, fara doar si poate”, spune Freciu.

Bun, deci sa facem un scurt sumar al necazurilor pe care le are Realitatea Media, dupa ce Sergiu Toader a plecat intr-un fel de concediu prelungit in Noua Zeelanda. Faptul ca si-a platit ani in sir salariatii pe drepturi de autor este considerat de catre Fisc evaziune fiscala.

Tot ANAF ancheteaza Realitatea Media pentru o rambursare de TVA care nu ar fi fost tocmai cusera. Exista si o alta informatie, conform careia realizatorii de emisiuni de la Realitatea Media si ceilalti bosi erau (si sunt platiti) pe propriile firme, iar felul in care ar fi fost ei (sau o parte dintre ei) platiti de catre Vantu ar face obiectul unei alte anchete ANAF, pentru sifonarea unor bani seriosi, care in mod normal ar fi trebuit sa ajunga la stat.

Metoda folosita ar aduce pe undeva cu aceea a “bidoanelor” prin care au fost sifonati banii de la Banca Romana de Scont pe vremuri, pe cand Vantu era mai tanar la suflet, pur la trup si puricele se potcovea cu potcoave din aur, de 24 de karate.

Salariatii continua sa lucreze moca de multa vreme, pentru ca nu si-au primit banii, ori si-au primit o mica parte dintre banii datorati. Stau si ma gandesc: cum este defapt mai bine – ca mine, pe cont propriu, alergand dupa bani, ori ca ei, sclavi la program, fara bani by default?

Dovada ca treaba se nasoleste progresiv, acum sare si RAAPPS, cerandu-si partea. In fond, de Vantu putin imi pasa. In schimb, cand este vorba despre salariatul onest si impilat, de care isi bate joc SOV pana il da afara si-l lasa pe drumuri in plina criza fara precedent, ma apuca bangaloaicele.

Am fost intrebat de ce scriu atata de Sorin Vantu. Ce-am cu el? Ce mi-a facut? Raspunsul meu este, pentru cine nu a inteles inca, la sfarsitul precedentului paragraf, cel cu “bangaloaicele”. Da’ de ce imi pasa mie de altii si nu-mi vad de treaba mea? – poate fi urmatoarea intrebare.

Iarasi am un raspuns simplu: pentru ca, atunci cand am avut eu necazuri, altora li s-a rupt de mine, iar eu nu vreau ca altii sa resimta singuratatea pe care am simtit-o eu (in afara de abnegatia celor dragi) din partea confratilor de breasla. Un caine vagabond in strada avea parte de mai multa grija decat am simtit eu de la confratii mei, cu cateva exceptii notabile.

De atunci, m-am tot calit, am tot facut muschi si am invatat sa ma descurc pe cont propriu, fara sa mai astept bani de la altul, pentru care sa muncesc pe rupte, pentru mult mai putini bani decat merit. Dar eu acum sunt calit. Ce se vor face acesti oameni, pe care Vantu si cei ca el ii lasa acum pe drumuri in plina criza?

Aceasta este ceea ce ma enerveaza si de aceea scriu.

Share