Ramona Săseanu nu mai este producătorul general al TVR (MediaSind)

Share

Fostul PDG al TVR Ramona Săseanu, devenit producător general, după apariţia în TVR a lui Dan Cristian Turturică, a pierdut şi această funcţie, anunţă MediaSind.

Săseanu a fost numită în funcţie provizoriu, de PNL, după demiterea Doinei Gradea, ulterior plecării de la Putere a Cabinetului Dăncilă.

Singurul merit cunoscut la nivel naţional al jurnalistei este că, provenită din biroul regional TVR Craiova, a intrat în conflict cu baronul PSD Local, Lia Olguţa Vasilescu.

Mai jos, comunicatul MediaSind:

Mandatul imposturii și incompetenței Producătorului General în Televiziunea Română a luat sfârșit!

În ciuda presiunilor politice și  atacurilor în presă, Președintele-Director general al TVR a refuzat să-i prelungească mandatul Ramonei Săseanu în funcția de producător general!

MediaSind TVR cere continuarea procesului de modernizare a TVR prin adoptarea de către CA a unei noi organigrame și scoaterea tuturor posturilor de conducere la concurs!

Cel mai  dezastruos, umilitor și rușinos mandat de producător general din istoria Societății Române de Televiziune s-a încheiat ieri, 16 noiembrie 2022, prin încetarea mandatului de producător general al Ramonei Săseanu, fost director general interimar!

În ciuda presiunilor politice și a atacurilor în presă, exact la un an de la numirea de către Parlament a noului Consiliu de Administrație, președintele – director general al Societății Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, a refuzat să-i acorde un nou mandat de producător general Ramonei Săseanu, numind-o în această funcție pe Carla Tompea, directorul TVR 1.

Mai mult, nici cel care, prin orice mijloace, a slujit-o pe fosta șefă, coordonatorul Departamentului Juridic, Mircea Duca, (amănunte aici: MediaSind va executa silit conducerea TVR pentru nerespectarea sentinței definitive privind afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj!, nu a scăpat de schimbare, în locul său fiind numită jurista Amelia Vasile.

Amintim opiniei publice că mandatul echipei Săseanu a fost unul dezastruos pentru angajații TVR, dar și pentru instituție!

După un mandat de director interimar presărat cu multe abuzuri împotriva angajaților TVR, ceea ce a determinat MediaSind TVR să organizeze acțiuni greviste, umilința asupra celor care nu au dat dovadă de slugărnicie față de Ramona Săseanu și acoliții săi a căpătat forme agravante.

Să ne amintim de presiunile exercitate asupra colegilor noștri de la TVR Craiova care au fost umiliți de o conducere discreționară numită nelegal în mandatul Săseanu după schimbarea, în scop de răzbunare, a fostei conduceri (amănunte aici: Tribunalul Dolj confirmă abuzurile fostei șefe interimare a TVR împotriva angajaților de la TVR Craiova!).

Să ne amintim, totodată,  și de încercările disperate ale aceleași producător general de a bloca încheierea și înregistrarea la ITM a celui mai bun și consistent Contract Colectiv de Muncă din istoria TVR, de nerespectarea clauzelor contractuale privind acordarea sporului de 20% pentru teren și a indemnizației de cazare în cuantum de 230 lei/zi, precum și a altor drepturi călcate în picioare, pentru simplul motiv că nu au fost obținute de organizația sindicală agreată de Ramona Săseanu, sindicatul SPUSTV.  

Și pentru că umilirea subordonaților nu a fost de ajuns pentru orgoliul fostei producător general, s-a ajuns în situația hilară de a fi umiliți și invitații realizatorilor emisiunilor produse de TVR care nu erau pe placul Ramonei Săseanu, cum este cazul celebrei prof. univ. dr. Monica Pop (MediaSind cere demiterea producătorului general al TVR care a umilit-o pe președinta juriului emisiunii Rivalii!).

Nu în ultimul rând, blocarea funcționării Comisiei Paritare ceea ce a făcut imposibilă obținerea unor noi drepturi, dar și implicarea frauduloasă în licitația pentru achiziționarea serviciilor de curățenie în TVR,  au generat ample reacții din partea organizației noastre, dar și a membrilor CA.

În acest sens, Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar penal în urma sesizărilor publice a MediaSind TVR. Sperăm ca în al 24-lea ceas și pentru a nu deveni complice cu făptuitorii, conducerea TVR să deblocheze cercetarea disciplinară a Ramonei Săseanu și să dispună concedierea de urgență a acesteia! (amănunte aici: În urma Raportului Comisiei de Cercetare Administrativă din TVR, Consiliul de Administrație al Televiziunii Române intenționează să depună o sesizare penală împotriva celor vinovați de falsificarea licitației pentru serviciile de curățenie! )

MediaSind TVR atrage atenția însă că schimbarea a două persoane din grupul de interese care, de ani de zile, a reprezentat cea mai periculoasă și toxică echipă care a condus instituția publică, nu reprezintă decât o picătură într-un ocean de apă!

În continuare, compartimente și structuri teritoriale importante, cum ar fi cel Economic și  studioul TVR Cluj, sunt conduse de persoane incompatibile cu cerințele profesionale și morale pe care ar trebui să le dețină un manager dintr-o instituție publică de presă!

Din aceste motive, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR solicită președintelui-director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, precum și membrilor Consiliului de Administrație să aprobe o nouă Organigramă negociată cu partenerii sociali, pentru ca instituția publică să poată să angajeze prin concurs persoane compatibile profesional și moral care să ocupe noile funcții de conducere!

Pentru reușita acestui proiect vital pentru democrație, în calitate de partener social și de organizație reprezentativă, MediaSind împreună cu Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind se vor implica cu profesioniștii afiliați din mass-media în modernizarea celei mai mari instituții de presă a statului român.

Împreună suntem mai puternici!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
Departament Comunicare
București, 17 noiembrie 2022

Share