Radu Tudor se dă lebădă-n conservă. “M-au întrebat câțiva lideri PNL dacă aș accepta conducerea TVR!”

Share

Fără nici un fel de acoperire, Radu Tudor de la Antena 3 se dă lebădă-n conservă şi Gargantua-n Pantagruel, în naraţiunea fake-news din ultimul week-end.

Vom interveni pe textul scris de jurnalist, pe website-ul lui, ca să explicităm chestiunea cu lebăda şi cu Gargantua.

“Furtuna intr-un pahar cu apa. Ieri, pentru cateva ore, am fost “alegerea liberalilor pentru sefia TVR”. Vorba Danei Mladin : “Mai, a cata oara esti propunere? Iar vad stirea asta?”. E bine când ai simţul umorului, iar atunci când arăţi că eşti capabil de autoironie e chiar elegant.

Sambata dupa amiaza. Ma pregatesc de emisiune. Primesc un mesaj. Dan Tapalaga de la G4Media ma intreaba daca putem vorbi. Sun si purtam un dialog civilizat. Ma intreaba daca am primit oferta unor liberali pentru sefia TVR. Confirm ca in ultimul an, am discutat acest aspect, la propunerea lor. M-au intrebat cativa lideri PNL daca as accepta. Le-am spus ca sunt bine unde sunt, i-am intrebat in gluma daca imi vor binele sau raul. Am ras, nu am tras nici o concluzie, nu a fost nici un angajament. Doar o idee, o propunere. Totul s-a terminat cu “hai sa mai vorbim, poate o sa te mai gandesti”. Asta cu “hai să mai vorbim, poate o să te mai gândeşti” e gogo. Adică gogonată. De ce? Pentru că lasă loc de speculaţii. Nu ar fi o problemă cu speculaţiile, e plină piaţa, problema e, Radule, că lucrezi la Antena 3, iar o asemenea speculaţie maculează grav PNL.

Pe fondul acestor dialoguri explorative, neangajante, asta toamna primesc oferta concreta din partea PSD sa candidez la parlamentare. Refuz politicos, le multumesc spunand ca mi-e bine in presa.

In trecut, o astfel de oferta politica primisem si de la PNL. Si atunci, ca si acum, am spus pas.

In ambele cazuri, dialogul a continuat, cu zecile de mesaje aferente, intr-un dialog firesc. Ca intre oameni civilizati.”

Una peste alta, ca şi pe post, obiectiv privind lucrurile, Radu Tudor e ambiguu, lăsând loc de “lasă, mă, că ştim noi că PSD şi PNL sunt fix aceeaşi mizerie”, ceea ce este fix una dintre naraţiunile preferate ale propagandei PSD.

Evident că, în cloaca de la Antena 3, Radu Tudor este decent, uneori chiar foarte ok, având abordări corecte, dar în valoare absolută… să fim serioşi. Nu. Niciodată nu.

Share