home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Radu Banciu dă mure la tot mai multă lume

Radu Banciu dă mure la tot mai multă lume

Share

ne îndreptăm gândurile pioase de buni creştini, de laicat ortodox, ori poate catolic, către ziua de miercuri, 23 noiembrie 2011, înspre emisiunea “Lumea lui Banciu”, pe la minutul 27 din acest program de televiziune, care prin urmare ar trebui să asculte de Legea audiovizualului:

“Deci, Oana Zăvoranu a declarat aşa:

«Sunt foarte credincioasă. Nu pot să tin tot postul. Încerc să ţin măcar ultima săptămână. Este mai mare păcatul să pohteşti decât să nu ţii deloc. Pioşenia este în sufletul tău».

Al meu? Păi, de unde ştii?

«Degeaba ţii postul, dar în timpul ăsta faci rău»

, îmi spune mie. Nu, doamnă, ăla-i Huidu! Cum să blestem eu? N-am spus nici un cuvânt, de-asta nici nu m-a amendat CNA-ul.

«Mă-mpărtăşeşsc şi mă spovedesc. Nimeni nu ştie când merg eu la biserică! Am un duhovnic, părintele Marian de la Videle…»

– eu acolo am făcut o aplicaţie în armată, la Videle, îl cunosc şi eu pe părintele Marian.,

«…, pe care-l respect enorm…»

– ea îl respectă, eu nu-l respect deloc,

«… Discuţia cu acest om şi pildele pe care mi le-a dat m-au ajutat enorm» –

e clar deci cine este părintele Marian. Bun, acum ce să-nţelegem noi din treaba asta, cu-mpărtăşania şi cu spovedania… Patriarhul Daniel, o, mi-a venit în minte, deci n-avem voie cu carne… da-ţi-aş mure, Oana Zăvoranu!… în condiţiile astea, că altceva nu pot să spun”

joi, 24 noiembrie 2011, emisiunea “Lumea lui Banciu”, chiar la începutul programului noptatec.

blocnotes
Cum putem congela murele: Puneti murele pe o tava plata, una care sa aiba loc in frigider, aranjati murele asa incat ele nu se ating una de cealalta. Puneti tava in congelator si lasati-le pentru cateva ore. Cand acestea sunt complet inghetate, luati-le din tava si depozitati-le intr-o caserola inchisa ermetic. Acestea pot fi folosite in multe moduri, poti prepara un smoothie sau o tarta cu mure.

Radu Banciu a văzut miercuri că merge să dai mure public prin România, pe sticla televizorului, aşa că reia din intro glumele sale de bun gust, cu vegetarianismul său aparte. Dar mai întâi face o digresiune plină de apetit sexual:

“Eram îngândurat, pentru că tocmai mă uitam la acest roşu intens, uşor de privit, da? vă rog să vă uitaţi exact la roşu

şi arată la cameră o madamă de-asta foarte la modă acum, cu o rochie roşie şi un decolteu tipic revărsat-n nuri,

“… e mult roşu-acolo, da?”

libidinosule.

“Iulia Vântur ne lansează un mesaj, are puţini prieteni. Voiam să o asigur chiar de la începutul acestei emisiuni că noi suntem printre cei puţini, dar fideli. Şi, cu această ocazie, cred că i-am demonstrat sau o să-i demonstrăm şi în această emisiune că se poate baza pe noi, pentru că prietenii într-adevăr sunt acolo la nevoie. O să vedem ce prieteni mai avem în câteva momente”.

Trece cortina de intrare-n emisiune, apoi reia libidinozitatea, trăgând cu carioca o dungă groasă pe dedesubt, să nu cumva să nu ni se fixeze bine în creier murele sale de mai târziu:

“Aş mai arăta o dată poza, să vadă lumea de ce suntem prieteni cu Iulia Vîntur. Iată. Cred că se vede destul de clar prietenia din acest instantaneu, mânca-o-ar tata de fată frumoasă!”

Mânca-o-ai, Banciule, că m-am umplut de scârbă cu balele tale. Bleaaaah! Trecem la politică:

Acum, cred că totuşi ar trebui să-ncepem cu Ion Iliescu, ce spaimă am tras aseară, numai eu ştiu, în momentul în care trebuia să intru în direct şi am aflat că Ion Iliescu este pe patul de spital.

Teribil! Numai în direct să nu fii în momentele alea, când practic mândria ţării, omul care ne-a condus atâţia şi-atâţia ani, cel care i-a dat drum României în lume se afla într-un moment cumplit al vieţii sale.

O indigestie, fraţilor, de la o tocăniţă de ciuperci, probabil nişte ghebe l-au scurtcircuitat vreo 24 de ore din viaţa publică pe Ion Iliescu. E drept că Ion Iliescu este greu de îmbolnăvit mai mult de o zi. A doua zi iată că a revenit şi probabil că nu va mai mânca foarte curând tocăniţă de ghebe sau de hribi – este aici o dispută încă, nu s-a elucidat, dar serviciile secrete probabil că au deja răspunsul şi îl vor da în câteva zile.

Acum, ce i-aş recomanda lui Ion Iliescu, pentru că tot ne este şi nouă apropiat, ca oricărui român şi, în momentele astea grele pricinuite de drama petrecută aseară, cred că putem să oferim un sfat: da-ţi-aş mure şi ţie, nea Nelule! Asta ar fi prima chestiune.

Cât mai multă mură, tovarăşu Iliescu, pentru că mura prinde la stomac. Acum, ca să fim mai deschişi, aşa, pentru că problema a fost elucidată – Ion Iliescu a făcut un căcuţ, aşa, şi probabil şi un pic şi-n pantaloni, ăsta a fost motivul pentru care ţara a intrat în alertă. Ion Iliescu deci de la nişte ghebe a avut un scăunel un pic mai moale.

Da, păi de-asta aş prefera să îi dau cât mai multe mure lui Ion Iliescu, pentru că ele strâng burtica… şi afinele strâng, sigur că nu mai este sezonul…

Noi… ce să spunem la asemenea expresivitate a ideilor banciene, a căror porcozitate o blamăm? Îi dorim domnului preşedinte multă sănătate şi viaţă lungă, să fie perfect lucid şi să plătească într-o zi pentru păcatele sale de la sfârşitul lui 1989 şi din debutul anilor 90, dacă Justiţia va dovedi că sunt adevărate.

Share