home CORUPTIE, POLITICA PSD vrea să anuleze pensiile speciale şi recursul compensatoriu

PSD vrea să anuleze pensiile speciale şi recursul compensatoriu

Share

După dictonul “noi facem ce vrem noi şi când vrem noi, nu-i lăsăm pe alţii, apoi ne asumăm şi ce nu merităm”, PSD doreşte acum să anuleze recursul compensatoriu şi pensiile speciale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

PSD a pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, in regim de urgenta, legile care prevad abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea presedintilor de consilii judetene si eliminarea supraaccizei.

Decizia a fost luata in Biroul Permanent condus de Marcel Ciolacu (PSD). In sedinta Bioului Permanent al Camerei Deputatilor, la propunerea liderului de grup al PSD Alfred Simonis, s-a decis urgentarea dezbaterilor la comisii si elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi.

Printre acestea se numara: abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, alegerea presedintilor de consilii judetene si modificarea codului fiscal pentru scoaterea accizei, informeaza hotnews.ro.

Simonis a propus ca in urmatoarele doua zile comisiile de specialiate sa dea raport pe cele patru proiecte de lege. Pesedistii doresc in special ca cele doua proiecte de lege abrogarea recursului compensatoriu si anularea pensiilor speciale sa fie adoptate miercuri in sedinta de plen de la Camera Deputatilor.

De precizat este ca proiectele de lege aflate acum in dezbaterea comisiilor au fost initiate si promovate de catre PNL si respectiv, USR.

Initial s-a propus si introducerea de urgenta pe ordinea de zi si a legii privind alegerea primarilor in doua tururi, insa acest lucru a fost respins la vot.

PSD are un proiect de lege in Parlament care propunea impozitarea pensiilor speciale insa, Alfred Simonis a sustinut varianta USR care prevede eliminarea acestora.

Pentru toate proiectele de lege enumerate, Camera Deputatilor care este forul decizional si, daca vor fi adoptate, vor merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Abrogarea recursului compensatoriu este prevazuta si in pachetul de masuri legislative pe care Guvernul Orban vrea sa-si asume raspunderea.

Citeşte şi
Parlamentul a abrogat Legea recursului compensatoriu. Florin Iordache și Marton Arpad, tăticii ei, s-au abținut,
Președintele Klaus Iohannis face ce a promis în campania electorală: PSD trebuie să dispară din
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneția,
După ce a făcut ππ în ciorba PSD, Viorica Dăncilă a fost înlocuită din funcţia
Marian Ceaușescu a pus muzică de înmormântare la sediul PSD. În fața sediului PSD a
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că Legea recursului compensatoriu va fi modificată în Parlament,
Presedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, supranumit printre cunoscători Orlando Minte Scurtă, a găsit
Gabriel Oprea, zis şi Găbiţă Anticorupţie în timpul liber, s-a înfiinţat aseară la sediul PSD,
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu Mitralieră  a declarat, la sosirea la sediul central al partidului, duminică
PSD se pregătește să o schimbe pe Viorica Dăncilă de la șefia partidului după pierderea
Share