home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu se răfuieşte cu tribunalul poporului de pe Facebook

Tăriceanu se răfuieşte cu tribunalul poporului de pe Facebook

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este nemulţumit cât a scăzut în opţiunile electorale ale Românilor (pe la 4%) şi vrea şi mai puţin decât atât.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tăriceanu a spus, in discursul sau de la sedinta solemna a Parlamentului, ca si in perioada comunista romanii nu si-au pierdut speranta in mai bine, in libertate si in democratie.

„Ziua Nationala a Romaniei reprezinta un motiv in plus de a fi mandri ca suntem romani. La cateva decenii dupa Unire, parcursul democrat al Romaniei a fost brusc curmat de tancurile sovietice care au adus comunistii la putere. Atunci au inceput romanii sa fie impartiti intre dusmanii poporului si cei care isi luau lumina de la rasarit.

Atunci am vazut ceea ce inseamna dictonul dezbina si cucereste. Au fost vremuri teribile, de trista amintire pentru poporul roman, dar chiar si atunci cand i-a fost luat aproape totul, speranta in mai bine, in libertate si democratie nu a putut sa fie distrusa”, a afirmat Tăriceanu.

El a spus ca istoria moderna a Romaniei are putine momente ca cel din 1918, iar unul dintre acestea este Revolutia din 1989.

„Istoria moderna a Romaniei are putine momente ca cel din 1918, dar cu siguranta un alt moment important este cel din decembrie 1989. Acum 30 de ani acea speranta pentru libertate s-a aprins din nou, romanii s-au unit si au scuturat jugul comunist cu gandul la un nou inceput”, a afirmat Tăriceanu.

El a mai spus ca traim vremuri in care pluralismul politic si respectul pentru cel care nu iti impartaseste ideile par idei subersive.

„S-a incheiat zilele trecute competitia electorala pentru Presedintie, un proces firesc, democratic, dezirabil pentru care romanii eroi si-au dat viata in 1989. Dincolo de alegeri, dincolo de lupta politica, dincolo de castigatori si pierzatori, am ramas cu gustul amar al dezbinarii pentru ca ne-am trezit impartiti ca si acum 70 de ani in romanii buni si romani rai, in romani care merita respect si romani care trebuie dispretuiti pentru ca nu impartasesc ideile celorlalti, in romani din afara si romanii dinauntru, in fine sunt si alte asemenea situatii.

Traim vremuri in care pluralismul politic si respectul pentru cel care poate nu-ti impartaseste ideile par idei subversive pentru care poti fi condamnat in orice moment de noul tribunal al poporului de pe social media”, a mai declarat Tăriceanu.

Citeşte şi
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este printre foarte putinii ministri care si-au facut public numarul, aşa
Nu-mi place Nicuşor Dan, dar nu-mi dau seama de ce anume. Există o componentă instinctivă
Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor, supranumit Ali Comicul pentru declaraţiile sale neverosimile, a
PSD Teleorman i-a urat infractorului Dragnea Liviu Nicolae, aflat in puscarie, „La multi ani!” de
Traian Berbeceanu are planuri mari de reformare a Ministerului de Interne. Asta rezulta din mai
Cum să-l caracterizăm pe Liviu Alexa? Mârlan. Bădăran. Băutor de spirt medicinal trecut prin pâine.
Locuitorii din Slatina, judetul Olt, au din nou parte de apa neagra la robinetele din
Nini Săpunaru a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia
Liviu Dragnea, supranumit în timpul liber Livache Puşcărache (şi, sllavă Domnului, acum are timp liber
Jandarmeria Bucureşti a desecretizat aseară convorbirile vizând mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei,
Share