home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Colectiv. Procurorii cer 14 ani cu executare pentru Piedone

Dosarul Colectiv. Procurorii cer 14 ani cu executare pentru Piedone

Share

În Dosarul Colectiv, instanța se va pronunța peste o săptămână, pe 9 decembrie. Procurorii au cerut pedeapsa maximă, 14 ani de închisoare, pentru cei doi pompieri care au verificat clubul înainte de incendiu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În cazul celorlalți inculpați, patronii clubului bucureștean si cei doi pirotehniști, procurorul a cerut 12 ani de închisoare, iar în cazul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, al celor trei subalterne și patroanei firmei de artificii care a organizat showul pirotehnic, s-au cerut câte 14 ani de detenție.

Avocații celor doi pompieri, Antonina Radu și George Matei, au cerut achitarea celor doi. Judecătorul urmează să anunțe data la care va fi dată sentința.

Procurorul de ședință al DNA în cazul Colectiv a cerut ca cei doi pompieri, Antonina Radu și George Matei, să primească pedeapsă maximă prevazuta de lege pentru abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave, respectiv 14 ani de închisoare.

Ei sunt acuzați că au verificat clubul înainte de incendiu și nu au luat măsuri pentru remedierea problemelor de securitate.

În plus, DNA cere ca cei doi să achite contravaloarea intervenției pompierilor la Colectiv. Procurorii au cerut ca și Inspectoratul pentru Situații de Urgență să plătească împreună cu cei doi pompieri daunele civile și morale.

Procesul se judecă în primă instanță la Tribunalul București. Decizia magistraților va putea fi atacată la Curtea de Apel.

Share