PSD si Contraofensiva Bulge

Share

In decembrie 1944, Adolf Hitler a ordonat inceperea unei ambitioase contraofensive in Ardeni, cu obiectivul de a recastiga initiativa militara pe Frontul de Vest  si determinarea Aliatilor sa accepte negocierile de pace.

Generalii lui Hitler s-au opus planului, dar Fuhrer-ul s-a impus si contraofensiva a fost lansata pe 16 decembrie (culmea, ziua de nastere a lui Ludwig Van Beethoven) de circa 30 de divizii germane de elita.

Initial, germanii, atacand prin surprindere, au repurtat victorii care aduceau aminte de secventele Blitzkriegului de la inceputul razboiului. Apoi, treptat, Aliatii au revenit pe pozitii si au respins contraofensiva militara nazista. Era o chestiune de timp pana cand Germania urma sa capituleze.

In timpul Contrafensivei Bulge, trupele germane, remarcate si ramase in istorie pentru cavalerismul lor si respectarea tratatelor internationale privind razboiul (spre deosebire de rusi, care intotdeauna au devastat si au facut mari nelegiuiri pe unde au trecut), au renuntat la conduita lor.

Tancurile faceau praf sub senile casele civililor. Infanteristii germani omorau pe oricine le iesea in cale, cu o incrancenare nemaipomenita, iar prizoniLIVIU DRAGNEAerii de razboi erau executati, apoi mutilati. Cuvantul de ordine era: rache, adica, in germana, razbunare.

Atitudinea de azi a PSD, care a anuntat ca va contesta alegerile, este o replica palida si dezorientata a acestei contraofensive. Panzerele germane sunt azi, la PSD, gloabe rapciugoase. Toata conducerea Partidului Social Democrat sta inca in jurul perdantului Geoana, aparandu-l. Inca.

Contraofensiva din Ardeni i-a luat prin surprindere pe Aliati. Azi, basmele PSD nu mai iau pe nimeni prin surprindere. Stim exact cat pot acesti oameni simpli, care inca se mai cred politicieni social-democrati intr-o Romanie moderna.

Coltii aratati pana acum de catre liderii PSD sunt inlocuiti acum de fata trista, verde-galbena-albastruie, de zbagliator, a lui Liviu Dragnea, acest Nikita Mihalkov ratat al romanilor. Baieti, nu va faceti griji si nici iluzii: momentul in care va veti recunoaste infrangerea este aproape.

Share