PSD, realitate paralelă despre Klaus Iohannis: “Aşa arată delirul unui om învins!”

Share

PSD continuă să evolueze în sferele aceleiaşi propagande tembele, lipsite de legătură cu realitatea, în care albul e negru, şi viţăvercea.

PSD reacționează furibund după declarațiile de miercuri seară ale președintelui Iohannis, prin care a anunțat repararea legilor justiției. Mesajul PSD este extrem de violent, doar în Epoca Dragnea mai avea astfel de ieșiri.

„Așa arată delirul unui om învins”, „De asta urlă! Urlă și amenință de la tribună prezidențială că trebuie alegeri repede”, sunt câteva dintre expresiile folosite de PSD.

PSD are și un mesaj halucinant, acuzându-l pe Iohannis că a primit un „cartonaș roșu” de la Comisia Europeană pentru că nu a reparat în timp util Legile Justiției, cele pe care însă PSD le-a modificat în Epoca Dragnea.

Citește și: Marea schimbare în Justiție, ce au decis Iohannis și Predoiu. Putere mai mare procurorilor și libertate de exprimare

Mesajul integral al PSD

Zero soluțîi pentru pandemie! Doar alegeri și multă trufie! Așa arată delirul unui om învins. Președintele PNL, Klaus Iohannis, știe că PNL n-ar fi depășit 30% dacă nu ar fi avut două proptele, USR – PLUS și pleava de la PSD formată din traseiști cumpărați la bucată.

De asta urlă! Urlă și amenință de la tribună prezidențială că trebuie alegeri repede și cu orice preț pentru că altfel partidul sau se va prăbuși precum un castel de nisip. Timpul trece și românii au înțeles de ce este în stare PNL.

Au eșuat în gestionarea pandemiei. Au distrus economia. Au generat un haos cu deschiderea școlilor. Și au ajuns să conteste până și alegerile pe care tot ei le-au organizat.

PSD îi transmite lui Iohannis două lucruri:

1. Legile justiției NU se discuta în sediul de campanie al PNL de la Cotroceni, ci transparent prin consultarea societățîi civile și a asociațiilor de magistrați și prin dezbateri în plenul Parlamentului.

2. Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene de azi este un cartonaș roșu pentru Iohannis, care n-a fost în stare să facă nimic în ultimele luni în acest domeniu.

P.S.: România a atins un nou record de infectari cu COVID-19. Dar lui Iohannis nu îi pasă de sănătatea românilor. El este interesat doar de sănătatea lui. Și cei 2 mii de români infectați și-ar fi dorit să nu fie nevoiți să își facă vreodată vreun test, domnule Iohannis!

Iohannis a adus aminte, miercuri, de „atacurile brutale” ale PSD la adresa justiției.

„Am avut azi o întâlnire de lucru cu premierul și ministrul Justiției pe tema corectării legilor justiției. Am insistat de acum câteva luni să se lucreze intens la minister pentru că proiectele să fie puse în dezbatare publică cât mai curând.

Intervențiile legislative brutale ale PSD au fost extrem de criticate. Modificările aduse de PSD, fără consultare, cu ignorarea completă a partenerilor de dialog. A fost un asalt pesedist asupra Justiției, concertat și bine pus la punct.

Actuală majoritate pesedistă din Parlament a dovedit că orice proiect bine intenționat poate fi distrus sau deviat de la parcursul sau. Va fi nevoie de o altă majoritate politică care să își asume și să voteze legi ale justiției coerente.

Această contrareformă din ultimii ani a afectat principiile de baza ale justiție, independența, profesionalismul, meritocrația.

Reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independența procuroului, o procedura transparență pentru procurorii șefi, echilibru instituțional la numirea și revocarea din funcții, desființarea Secției Speciale – iată câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie clarificate”, a explicat Iohannis.

Share