home CORUPTIE, POLITICA PSD nu a reuşit să-şi adune oastea de strânsură pentru amânarea alegerilor

PSD nu a reuşit să-şi adune oastea de strânsură pentru amânarea alegerilor

Share

Lucruri ciudate s-au petrecut ieri, cu PSD, în Parlament. În rândurile care urmează, vom încerca să le descifrăm puţin.

Şedinţa Biroului permanent al Senatului a fost amânată de două ori, din lipsă de cvorum.

Pe ordinea de zi, ar fi trebuit să figureze cererea de reexaminare, formulată de preşedintele Klaus Iohannis, asupra legii care stabileşte că Parlamentul, şi nu Guvernul, fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent urma să repartizeze către comisiile de resort această cerere, pentru raport, informează Agerpres.

De asemenea, în şedinţa Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, sesizată de Biroul permanent pentru aviz în cazul propunerii legislative prin care alegerile parlamentare ar putea fi amânate până în martie anul viitor, dezbaterea acestui act normativ a fost amânată.

Alina Gorghiu (PNL) susţine că totul e o mascaradă. „Spun mascaradă, pentru că PSD voia să amâne sau spune public că doreşte să amâne data alegerilor şi o să revin pe procedură, pentru că, de fapt, sunt două iniţiative legislative, dar în subteran se pare că nu îşi doreşte acest lucru.

La ora 13.00, când a fost convocat primul Birou permanent, surpriză – nu a fost cvorumul de şedinţă pentru a fi legal ţinută această şedinţă. Au fost doar 6 reprezentanţi ai PSD. Şedinţa s-a amânat pentru ora 14.00.

La ora 14.00 a fost aceeaşi situaţie. De ce s-a întâmplat să nu fie cvorum? Pentru că PSD, condus de Marcel Ciolacu şi colegii săi din PSD, una spun public şi în realitate fac altceva.

Tema amânării alegerilor parlamentare, exprimată pe toate vocile, mai guturale, mai ţipătoare, a fost strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate Marcel Ciolacu cât de responsabil este probabil, însă în realitate din vina PSD această lege nu devine realitate.

PNL şi-a exprimat opinia, de-a lungul vremii, şi a spus că amânarea alegerilor parlamentare nu e o soluţie, că prelungirea mandatului de aleşi parlamentari de ei înseamnă un gest imoral, inportun, inadecvat şi că ne dorim ca în condiţii de securitatea a votului să ţinem aceste alegeri pentru legitimitatea unui Parlament care acum are o majoritate toxică”, a completat Gorghiu.

Senatorul PNL a mai precizat că astfel proiectul de lege nu poate fi trimis la Comisia juridică a Senatului şi, ulterior, raportul să fie votat pe plenul Senatului marţi.

„Cam acesta este tabloul. Au convocat la 14.30 un comitet al liderilor. S-a constatat că nu există cvorum ca să se poată întruni Biroul permanent. Ca atara mâine pe plenul Senatului nu vorm avea acest proiect, pentru că nefiind Birou permanent nu putem avea comisie, deci nu putem avea plen pentru amânarea datei alegerilor parlamentare”, a conchis Alina Gorghiu, conform News.ro.

Ce s-a întâmplat de fapt? Pare-se, există noi trădători în PSD. Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, l-a acuzat pe senatorul PSD Ion Ganea că ar fi trecut de partea PNL. Fără votul lui Ganea, PSD nu a avut cvorum, în Biroul Permanent al Senatului, pentru a începe procedurile de stabilire a datei alegerilor parlamentare.

„Domnul Ganea nu a răspuns la telefon, sper să fie sănătos. Am văzut azi-dimineață că a promovat pe Facebook un coleg de la PNL”, a acuzat Cazanciuc, la Antena 3, conform Aktual24.

Share